Kongres SDP-a BiH danas u Sarajevu: Novi ljudi za novi SDP?

/

U radu 6. redovnog Kongresa Socijaldemokratske partije (SDP) BiH koji je zakazan za subotu u Sarajevu učestvovat će 859 delegata što Kongres SDP-a BiH čini najvećim kongresom među strankama u BiH.

Na Kongresu će se birati 110 članova Glavnog odbora i 11 članova Nadzornog odbora SDP-a BiH. 

“Predsjednik SDP-a je izabran prije 14 dana na izborima na kojima su glasali svi članovi SDP-a po sistemu jedan član – jedan glas, pobjedu na izborima je odnio Nermin Nikšić koji je osvojio podršku dvije trećine članova. Također, na Kogresu će se usvajati i novi Statut i Program SDP-a BiH”, kazao je za generalni sekretar SDP BiH Irfan Čengić. 

Novi mandat Nermina Nikšića počinje od 6. redovnog Kongresa SDP-a BiH koji će biti održan u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu. 

Kako su ranije istakli iz SDP-a BiH, Nermin Nikšić ima potpuni legitimitet s obzirom na to da ga je izabralo cijelo članstvo. 

Sistem biranja po principu jedan čovjek – jedan glas nedavno je najavio i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović. 

Ostaje da vidimo da li će Nermin Nikšić koji je oko sebe okupio nove ljude i čija je politika dobila ogromnu podršku članova stranke nastaviti voditi SDP BiH ka jedinstvu kako je najavio. 

Naime, Nikšić je nedavno kazao kako će jedan od njegovih prioriteta biti i rad na pripremi jedne vrste platforme zajedničkog nastupa ljevice na lokalnim izborima.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Američka ambasada u BiH: Za krizu je kriv prije svih Dodik, a ne međunarodna zajednica

Američka ambasada u Sarajevu reagovala je na aktuelnu političku...

Pozitivni podaci: Žene prednjače na doktorskim studijima

Prema statističkim podacima, u Republici Srpskoj doktorske studije upisuje...

BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca

Da su školske klupe i učionice u srednjim školama...

IDDEEA od Vijeća ministara traži skoro tri miliona KM za provođenje fer izbora

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA)...