Amir Galijašević, direktor filijale Privredne banke Sarajevo gostovao u programu ZOS radija

/

Danas je gost u programu ZOS radija bio Amir Galijašević, direktor Privredne banke d.d. Sarajevo filijala Tešanj.

Bila je to prilika da sa Amirom Galijaševićem razgovaramo o aktuelnostima vezanim za bankarski sektor. Prema njegovim riječima trenutna situacija u bankarskom sektoru je
zadovoljavajuća, te ističe kako se banka u kojoj je uposlenik izdvaja u odnosu na druge banke činjenicom da su orijentirani prema kreditiranju privrednih subjekata, dok inostrane banke koje posluju na bh.tržištu svoj princip poslovanja zasnivaju na potrošačkim kreditima prema stanovništvu.

Osim što se nalazi na poziciji direktora jedne filijale banke Amir Galijašević je ostavio duboki trag u mnogim firmama sa našeg područja, kao što su DC, Napredak i dr., a javnosti je poznat i njegov angažman oko NK TOŠK iz Tešnja. Na pitanje da se prisjeti tih momenata dok je bio predsjednik ovog kluba, kaže da su to bili plodni periodi ovog kluba, koji je tada imao jednu dobru pozitivnu klimu, te da se ta pozitivna priča ponovo osjeća danas, te se nada kako će to u konačnici donijeti dobre rezultate i pozitivna rješenja
za NK TOŠK.

Kako to već u Tešnju je čest slučaj i Amir Galijašević, osim svog redovnog posla je i vlasnik firme „Tel-trade“, a koja se bavi uvozom i distribucijom hrane za kućne ljubimce na području BiH. Na samu ideju je došao kako kaže, zbog nemogućnosti nalaženja kvalitetnih proizvoda za svoje kućne ljubimce u prošlosti.

Njegova poruka svim mladima je bila jasna i kratka: da se moraju kontinuirano educirati, kako bi postigli uspjeh u životu.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Počinje kampanja za izbore u BiH: 26.089 kandidata lovi glasove za 3.342 pozicije

 Lijepljenjem prvog plakata, konvencijama, predstavljanjem kandidata, promovisanjem slogana i...

Saobraćajna nesreća u Mravićima: Učestvovali strani državljani

Danas je u Mravićima, općina Doboj Jug, došlo do...

Požar u Klancima uzrokuje zagađenje zraka u Tešnju: Indeks kvaliteta zraka “Nezdrav”

Tešanj se danas suočava s visokom razinom zagađenja zraka,...

VIDEO: Reakcija heroja koji su noć proveli na požarištu, nakon dolaska helikoptera OSBiH

Nakon dramatičnih sati borbe sa požarom iznad Novog Šehera,...