Zašto nikada ne biste trebali zapaliti cigaretu poslije jela?

/

Naime, javljaju mediji, cigareta posebno iritira crijeva, ali i ostatak probavnog sistema koji tada utječe na cijelo tijelo. Nikotin iz cigarete veže se za kiseik u krvi jer se nakon jela, kada probavni sistem radi punom parom, lakše apsorbira.

Zbog toga pušenje nakon jela može uzrokovati čitav niz teških problema u probavnom sistemu, od iritacije do ozbiljnih bolesti. Ljudi koji boluju od ulceroznog kolitisa i sindroma iritabilnog kolona trebali bi izbjegavati pušenje u širokom luku, a oni koji su pušači obavezno bi se trebali odreći cigarete nakon jela jer pušenje dodatno pogoršava simptome njihovih bolesti i otežava probavu.

Brojna istraživanja pokazala su da je pušenje nakon jela deset puta gore od “normalnog”. Tačnije, jedna cigareta ima učinak kao njih deset. Zato nakon obroka pričekajte minimalno pola sata prije nego što zapalite cigaretu.

Ili još bolje, skroz prestanite pušiti.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Brzi doručak koji vraća u djetinjstvo: Napravite sočne prženice za samo nekoliko minuta

Prženice, zajedno s uštipcima, jedno su od najukusnijih jela...

Trendi frizura za savršenu jesenju promjenu

Ako ste tokom ljeta puštali kosu da naraste, frizeri...

Pčelar otkriva kako prepoznati lažni med

Med je namirnica koja vraća snagu i jača psihu,...

Uspijeva baš svima: Ova biljka čisti zagađen zrak u našem domu

Ako razmišljate kojom sobnom biljkom ove jeseni uljepšati svoj...