Prehrambena divizija AS GROUP uspješno je predstavljena na poslovnom forumu i izložbi bh. proizvoda ”Made in Bosnia & Herzegovina”, koji je održan u periodu od 16. do 18. novembra u Kuvajtu, saopćeno je iz ove kompanije.
Kuvajćani su bili prijatno iznenađeni onim što su vidjeli i probali, od Bosanskog lokuma, preko Tahan halve, zatim Zlatnog pudera, Jare, ali i Master štrudle, Kent petit keksa, Love medenjaka, Tajne, Laganinija, Vispak Club čokolade, i naravno vode iz srca Bosne – Oaze.
“Iskoristili smo priliku i predstavili oko 50 različitih proizvoda iz cijele AS Grupacije. Kuvajćani su bili prijatno iznenađeni onim što su vidjeli i probali, od Bosanskog lokuma, preko Tahan halve, zatim Zlatnog pudera, Jare, ali i Master štrudle, Kent petit keksa, Love medenjaka, Tajne, Laganinija, Vispak Club čokolade, i naravno vode iz srca Bosne – Oaze. Izvozimo u 27 zemalja svijeta što je dokaz naše konkurentnosti. Skoro 90% našeg izvoza odnosi se na zemlje Europske unije i Sjedinjenih Američkih Država. Nadamo se da je ovo prilika da pokušamo kod potencijalnih kuvajtskih partnera pronaći najbolji način da visokokvalitetni brendovi poput Klasa, Vispaka, Oaze, Mastera, Kenta i AS-a pronađu put do kuvajtskih kupaca i potrošača u većem obimu. Potencijali i interes s obje strane postoji. Nadajmo se najboljem”, rekao je Adis Hasaković, direktor korporativnih komunikacija AS GROUP, koji je predstavljao Grupaciju na sajmu u Kuvajtu.
Osim brojnih Kuvajćana, štand AS GROUP posjetili su i ambasador BiH u Kuvajtu Mehmed Halilović, predsjednik Privredne komore Kuvajta Abdul Wahab Al Wazzan i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić. Poslovni forum i izložba bh. proizvoda „Made in Bosnia & Herzegovina“ bila je još jedna dobra prilika za prezentaciju uspješnih primjera bh. privrede i najboljih bh. brendova.
“Obavili smo mnogo razgovora, bilo je mnogo ideja za saradnju i razvoj poslovanja, kao i mnogo pohvala za kvalitet. Posjetiteljke su se posebno zanimale za bosansku kuhinju. A neke od njih su obećale skuhati po jednu dolmu i bosanski lonac uz Vispakov začin Tajna, pa da nam jave kako je sve ispalo”, kaže Hasaković.