Tešanj: Općinski načelnik posjetio TRA

/

Općinski načelnik Suad Huskić sa saradnicima posjetio je javno preduzeće Agencija za razvoj (TRA) i u razgovoru sa direktorom Ismarom Alagićem saznao više o aktuelnim projektima i planovima za 2016. godinu. Jedna od aktivnosti je uspostavljanje One Stop Shop ureda koji će zadovoljit potrebe preduzeća za lokalnim poslovnim servisom pri kojem mogu dobiti sve potrebne informacije, poslovne usluge i konsultacije na jednom mjestu. Kroz ovaj instrument lokalnog ekonomskog razvoja TRA će uspostaviti direktne kontakte sa poduzetnicima ispunjavajući time svoju ulogu servisa privatnom sektoru u rješavanju pitanja vezanih za rast i razvoj poslovanja, izgradnju poslovnih objekata i rješavanje ostalih problema sa kojima se privrednici suočavaju u radu.
Povod posjete Agenciji su pripreme za početak rada “ureda za investitore-sve na jednom mjestu” i da se na licu mjesta uvjerimo kako ovo javno preduzeće funkcioniše, kazao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...