Sarajevo: Pacijent preminuo nakon vađenja zuba

/

SARAJEVO – Pacijent Maksilofacijalne hirurgije na Kliničkom centru UNSA Sabahudin Hukara je juče preminuo nakon što je primljen poslije ekstrakcije zuba na gore navedenu kliniku da mu se pruži pomoć zbog krvarenja iz ekstrakcione rane.

Kako saznaju Vijesti.ba intervenciju je uradila stažistkinja Azra Sarić iako je dežurni ljekar bio Edin Imamović. Spomenuti ljekar nije se pojavio ni nakon poziva Azre Sarić da je pacijent ugrožen. Dr Sarić , koja inače radi za jednu farmaceutsku kuću, je otpustila pacijenta koji se nakon značajnog gubitka krvi javio na Otorinolaringologiju gdje je i preminuo.

Postavlja se pitanje, zašto je rađena intervencija ako je pacijent  imao bolest koja može  prouzrokovati krvarenje, zašto je to radila stažistkinja, a ne ljekar i zašto ljekar nije bio u smjeni.

Ovo saznanje, ukoliko se pokaže tačnim, pokazaće da mimo svih procedura i na dežurnim poslovima rade stažisti koji ni u kojem slučaju ne bi smjeli obavljati ovakve zadatke.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

FBiH ide u novo zaduženje od 50 miliona KM emisijom obveznica

Federacija Bosne i Hercegovine planira novo zaduženje od 50...

Telefoni na čas mogu jedino u svrhu učenja

Sve škole u Srpskoj posjeduju pravilnike koji propisuju u...

Sedmi sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Bosna i Hercegovina

Sedmi sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje (SP) između Bosne...

Visoke cijene studija u BiH, roditelji se zadužuju da plate školarinu

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...