Izabrani sportisti godine opštine Teslić

/

Sinoć je u kino sali teslićkog bioskopa održana manifestacija „Izbor sportista 2015” tokom koje su priznanja dodijelјena u šest kategorija, a najprestižnija titula, za najbolјe sportiste opštine Teslić u 2015. godini pripala je Danijeli Cvijanović, članici Karate kluba „Sochin” i Tatjani Đekanović, strijelcu Strelјačkog kluba „Geofon” Teslić.

Načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je da mentalno i fizički zdrava nacija zahtjeva bavlјenje sportom, takođe, kulturu, obrazovanje i sve ono što čini jednu ličnost kompletnom. „Večeras svečanim proglašenjem sportista opštine Teslić za 2015. godinu mi smo dali svoj doprinos kao zajednica da nam nacija bude mentalno i fizički bolјa. Sudeći prema tome šta smo vidjeli večeras i što pratimo ovu čitavu godinu čini se da će budućnost biti dobra” – rekao je Miličević. Miličević je iskoristio priliku da čestita svim sportskim radnicima, stotinama djece članova klubova, kako je rekao, koji svakodnevno neumorno treniraju i postižu rezultate u prilično skromnim ekonomskim uslovima. „Mi ćemo sa strane lokalne zajednice iz opštinskog budžeta i dalјe pomagati sve sportiste opštine Teslić i to sa samo jednim cilјem, a to je da mladi lјudi budu što više angažovani u sportu, kulturi i nauci, a što manje na ulici” – naglasio je Miličević.
Članica Karate kluba „Sochin”; Danijela Cvijanović, rekla je da se karateom bavi već deset godina i da je ovo predstavlјa jedno od najvećih priznanja koje je dobila. „Mnogo mi znači ovo priznanje i biće veliki podstrek za moj dalјi rad” – rekla je Cvijanovićeva i dodala da je presudno za dobijanje ovog priznanja bilo osvajanje trećeg mjesta na evropskom takmičenju održanom u Ruminiji.
Tatjana Đekanović, članica Strelјačkog kluba „Geofon” rekla je da je i prošle godine bila proglašena za sportistu godine, ali da je 2015. godina za nju bila još uspješnija. „Nastavila sam da upornije treniram da ostvarujem bolјe rezultate, oborila sam četiri puta državni rekord, otišla na evropske olimpijske igre, nastupala za seniorsku reprezentaciju” – rekla je Đekanovićeva.
Trenera Atletskog kluba „Teslić B.B.”, Ilija Ristić, čiji je klub proglašen za najbolјu sportsku organizaciju u 2015. godini, izrazio je uvjerenje da će dobijeno priznanje članovima kluba služiti kao podstrek za još bolјe rezultate. „Plan aktivnosti je napravlјen za 2016. godinu i nadamo se da ćemo u njoj građane Teslića lijepo iznenaditi sa rezultatima na polјu atletike” – istakao je Ristić.

Takođe, priznanja su dodijelјena u slјedećim kategorijama:
– Za najuspješnijeg sportskog radnika u 2015. godini proglašen je Dragan Čović, sekretar je FK „Mineral” Banja Vrućica;
– Za najuspješnijeg sportskog trenera za 2015. godinu proglašena je Nataša Nunić član Strelјačkog kluba „Geofon” Teslić;
– Za najuspješniju sportsku organizaciju u 2015. godini proglešan je Atletski klub „Teslić B.B.”;
– Za najperspektivnije sportiste u 2015. godini proglašeni su:
Fudbal – Slobodan Đekić iz FK „Mineral” Banja Vrućica;
Atletika – Marija Gačić, Atletski klub „Teslić B.B.”;
Šah – Marko Lipovčić, Škola šaha „Mat”;
Strelјaštvo – Branko kovačević, Strelјački klub „Geofon”;
Karate – Valentina Jović, Karate klub „Tigar”;
Rukomet – Renata Cvijić, Ženski rukometni klub „Borja”;
Košarka – Đorđe Sekulić, Košarkaški kluv „WBS basketball”
Za najuspješnije sportiste po granama sporta u 2015. godini proglašeni su:
Fudbal – Neđo Panić, Fudbalski klub „Proleter”;
Rukomet – Adnan Dikadžić, Rukometni klub „Teslić” ;
Šah – Slobodan Kuzmanović, Šahovski klub „Mladost”;
Karate – Danijela Cvijanović, Karate klub „Sochin”;
Strelјaštvo – Tatjana Đekanović, Strelјački klub „Geofon”;
Atletika – Dragana Pozderović, Atletski klub „Teslić B.B.”;
Kuglanje – Petar Radonić, Kuglaški klub „Mineral” Banja Vrućica;
Tekvon-do – Dragan Pozderović, Tekvon-do klub „Hvarang” 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...