Kada bi izbio Treći svjetski rat, ovo su najnesigurnije zemlje?

/

Na YouTubeu pojavio se jedan zanimljivi uradak naziva ‘10 najnesigurnijih zemalja u slučaju Trećeg svjetskog rata’.

 Kako pišu 24 sata, iako se na tu temu već mnogo toga govorilo i pisalo, u ovom slučaju je zanimljivo vidjeti koji su razlozi nesigurnosti.

Također, lista zemalja koja je objavljena, za mnoge je dosta iznenađujuća.

Naime, među nesigurnim zemljama spominju se SAD, Rusija, a pomalo nestvaran podatak je da se na prvom mjestu nalazi, ni manje ni više, već naftom bogata Saudijska Arabija.

10 Least Safe Countries If WW3 Breaks Out

Izrael

Izrael je jedna od zemalja u kojoj bi, u slučaju izbijanja svjetskog rata, zasigurno došlo do velikih problema. Uvoze većinu hrane i goriva, a voda je u cijeloj regiji uvijek bila kamen razdora.

Rusija

U slučaju izbijanja nuklearnog rata, Rusija je posebno nesigurna, budući da bi upravo ona mogla biti meta. Uz to, u Rusiji postoji sustav nazvan “Mrtva ruka” (Death Hand), koji prati svu nuklearnu aktivnost nad ruskim teritorijem. 

SAD

Slično kao i s Rusijom, u slučaju nuklearne prijetnje, ni SAD-u ne bi bilo ništa lakše. Iako su na vojnim i nuklearnom polju poprilično oboružani, postoji mogućnost da ne bi stigli aktivirati oružje prije napada s drugih strana. 

Liberija

Iako su u najvećoj opasnosti zemlje koje su najviše uključene i izložene svjetskim događajima, uvijek nastradaju i one za koje čujemo samo u slučaju najgorih katastrofa. 

Solomonski otoci

Još jedna siromašna zemlja, tačnije druga najovisnija zemlja o stranoj pomoći, Solomonski otoci, na ovom su se popisu, osim zbog siromaštva, našli i zbog svog položaja. 

Saudijska Arabija

Pomalo neočekivano, ali na prvom mjestu najnesigurnijih zemalja u slučaju izbijanja novog svjetskog rata, u videu navode Saudijsku Arabiju. 

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...