Maglaj: Održan sastanak sa Šefom kancelarije UNESCO-a u BiH

/

Vlada Francuske putem Ambasade Francuske u BiH osigurala je iznos od milion eura, koje je donirala za sanaciju poplavama uništenih kulturnih objekata u općinama: Maglaj, Doboj i Šamac. Projekat se implementira putem UNESCO-a. 


S tim u vezi danas je u Općini Maglaj udržan radni sastanak sa Šefom kancelarije UNESCO-a u BiH, gospodinom Sinišom Šešumom. Šefa kancelarije UNESCO-a primili su pomoćnik Općinskog načelnika Jasmin Devedžić, direktorica Doma kulture Rašida Muhić,šef službe za urbanizam, geodetsko i imovinsko pravne poslove, Fuad Hajrulahović i predstavnici iz Službe za privredu, financije/finasije i razvoj poduzetništva. On je u pratnji predstavnika Općine obišao prostorije Doma kulture , gdje je mogao pogledati kako teku radovi na obnovi maglajske kino sale. Na sastanku je odlučeno, što je za svaku pohvalu, da će UNESCO u saradnji sa Vladom Francuske obezbijediti audio i video opremu za kino salu.

Na kraju treba naglasiti da će obnovljena kino sala biti jedna od modernijih u BiH u kojoj će Maglajlije zaisgurno moći ispuniti svoje slobodno vrijeme.


Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Počinje kampanja za izbore u BiH: 26.089 kandidata lovi glasove za 3.342 pozicije

 Lijepljenjem prvog plakata, konvencijama, predstavljanjem kandidata, promovisanjem slogana i...

Saobraćajna nesreća u Mravićima: Učestvovali strani državljani

Danas je u Mravićima, općina Doboj Jug, došlo do...

Požar u Klancima uzrokuje zagađenje zraka u Tešnju: Indeks kvaliteta zraka “Nezdrav”

Tešanj se danas suočava s visokom razinom zagađenja zraka,...

VIDEO: Reakcija heroja koji su noć proveli na požarištu, nakon dolaska helikoptera OSBiH

Nakon dramatičnih sati borbe sa požarom iznad Novog Šehera,...