Od svinjske gripe u Rusiji umrlo najmanje 50 osoba

/

Najmanje 50 osoba umrlo je od virusa H1N1 svinjske gripe u Rusiji od početka zime prema brojkama regionalnih vlasti, a zaraza tim virusom sve više se širi zemljom.

Sanitarne vlasti u području Rostova na Donu rekle su ruskoj novinskoj agenciji Ria Novosti da su još dvije osobe preminule čime ukupan broj žrtava te gripe u regiji iznosi osam.

U susjednom području Volgograda, vlasti su objavile da je preminulo najmanje 11 osoba kao žrtve svinjske gripe.Prvi smrtni slučaj također je zabilježen ove sedmice na poluotoku Krim, koji je Rusija pripojila u martu 2014.

Ti slučajevi slijedili su nakon smrti četiri odrasle osobe i jednog djeteta u Dagestanu, na ruskom Kavkazu, te smrti dvoje bolesnika u Jekaterinburgu i području Adigeje, na jugu, ranije prošle sedmice. Slučajevi smrtonosne svinjske gripe zabilježeni su u područjima Brijanska, Belgoroda i Vladimira.

Ruska ministrica zdravstva Veronika Skvorcova izjavila je ranije da je epidemija svinjske gripe u zemlji “potpuno pod nadzorom”, piše Index.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...