SKUPŠTINA ZDK JEDNOGLASNO USVOJILA ODLUKU O PRIHVATANJU STRATEGIJE RAZVOJA DO 2020. GODINE

/

Skupština Zeničko dobojskog kantona jučer je jednoglasno, u nastavku 23. sjednice usvojila Odluku o prihvatanju Strategije razvoja za period 2016-2020. godine. Usvojen je i Elaborat o opravdanosti osnivanja Zavoda za zaštitu kulturne baštine.

U nastavku 23. sjednice Skupštine razmatrana je i jednoglasno prihvaćena Strategija razvoja ZDK za period 2016-2020 godine. Uvodna pojašnjenja iznijela je Đenana Ćolaković, rukovodilac Stručne službe za razvoj i međunarodne projekte pri Vladi ZDK, istakavši da se Strategija po vertikali oslanja na više razvojnih i strateških dokumenata, kako BiH tako i Evropske unije.

Strategija razvoja ZDK podržana je od strane svih Klubova političkih stranaka, uz sugestije i prijedloge da se o njenoj provedbi povremeno informišu.

Skupština je prihvatila i Elaborat o društveno-ekonomskoj opravdanosti osnivanja Zavoda za zaštitu kulturne baštine ZDK.

Resorni ministar, Mensur Sinanović ukazuje da se između tri opcije, Vlada trenutno opredjelila za najeftiniju, što znači da se neće formirati Zavod kao javna ustanova. Formirat ćemo službu unutar Odsjeka za kulturu sa četiri stručne osobe koje će voditi ovu oblast, kazao je ministar Sinanović.

Klub zastupnika SBB-a tražio je odgodu jučerašnjeg nastavka 23. sjednice ali za ovaj prijedlog nije dobio podršku unutar Kolegija Skupštine.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Emotivni oproštaj: Mještani Karadaglija i Jablanica ispratili dugogodišnjeg doktora u penziju

Na inicijativu Begunića Feždada iz Karadaglija, mještani mjesnih zajednica...

Pokušaj mita u Usori: Dvojac pokušao podmititi kantonalne inspektore

Kako stoji u izvještaju MUP-a ZDK na području Zeničko-dobojskog...

Sretne vijesti iz Opće bolnice: Rođeno 5 beba u jednom danu!

U protekla 24 sata, na porođajnom odjelu Opće bolnice...

Zbog radova na elektroenergetskim objektima, struje neće biti od 09:00 do 15:00 sati

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, bez električne energije...