Afera u mesnoj industriji “Bajra”: Komisija UZV BiH vrši provjeru pošiljki mesa goveda

/

Uprava za veterinarstvo BiH za kompaniju “Bajra” iz Travnika, je zabranila izdavanje posebnih odobrenja za izvoz mesa u Tursku budući da su inspektori u toj kompaniji utvrdili da su imali krivotvorenu dokumentaciju.

Državni ministar Mirko Šarović je potvrdio kako su već prikupljeni dokazi koji potvrđuju da postoji mreža koja organizira uvoz žive stoke iz država članica EU, čije se meso nakon toga s deklaracijom da je uzgojeno u BiH izvozi u Tursku.

Kako bismo informisali javnost o ovoj priči, pozvali smo i mesnu industriju “Bajra”, ali su nam kazali kako sve što je vezano za javnost i medije komentarišu isključivom putem mail-a i nikako drugačije. Poslali smo mail, ali odgovor nismo dobili.

Kontaktiralli smo i Ured za veterinarstvo, kako bismo saznalli o kakvoj aferi se radi i kakvu štetu je kompanija “Bajra” nanijela, ali iz Ureda su nam kazali da o slučaju još uvijek ne mogu otvoreno govoriti.

“Direktor Kancelarija za veterinarstvo Bosne i Hercegovine formirao je Komisiju koja ima zadatak da izvrši provjeru i uvid u način certificiranja pošiljki mesa goveda koje se izvezlo u Republiku Tursku iz svih odobrenih objekata u BiH. 
U toku je analiza izvještaja komisije i nakon obrade prikupljenih informacija o rezultatima analize Kancelarija za veterinarstvo BiH će obavijestiti javnost. Do tada direktor KZV-a neće davati izjave na ovu temu”, kazali su za Source.ba iz Ureda za veterinarstvo BiH.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Banke iz FBiH nude povoljnije kamate za građane RS-a nego banke iz Banje Luke

Organizacioni dijelovi banaka sa sjedištem u Federaciji BiH građanima,...

Promjene na tržištu rada: U FBiH porasla nezaposlenosti, u RS i Brčkom se smanjenje”

Na dan 31.7.2024. u Bosni i Hercegovini je bilo...

Pacijenti ogorčeni: Zatvoren centar za vantjelesnu oplodnju koji finansira FBiH

Poliklinika “New life” u Sarajevu, jedan od centara za...

Penzioneri u FBiH pišu peticiju kojom traže povećanje penzija

U Federaciji Bosne i Hercegovine počela je isplata augustovskih...