Općina Tešanj: Sastanak sa upravljačkim strukturama javnih ustanova i preduzeća

/

Jučer su u sali Općinskog vijeća Tešanj Općinski načelnik Suad Huskić i pomoćnici Općinskog načelnika Azra Muslija i Hamzalija Hojkurić održali sastanak sa direktorima javnih ustanova i preduzeća i predsjednicima upravnih i nadzornih odbora kojima je osnivač općina Tešanj.

Tema sastanka bio je funkcionisanje i rad lokalne samouprave u 2015. godini sa akcentom na rad javnih ustanova i preduzeća u 2015. godini, te planovi i ciljevi za 2016. godinu.

Općinski načelnik je iznio uvodnu riječ i izvršio prezentaciju o razvoju lokalne samouprave, i stepenu realizacije “Strategije razvoja općine Tešanj” te planovima (ciljevima) za 2016. godinu. Također, Općinski načelnik se osvrnuo i na realizaciju ciljeva iz 2015. godine javnih ustanova i preduzeća u kojem je istaknuo da je procenat realizacije (82 %). Istaknuto je da javne ustanove i preduzeća nemaju gubitaka u poslovanju u 2015. godini, da imaju stabilnost u poslovanju, te da nema uvećanja uposlenih u posljednje tri godine.

Skupu su se obratili i direktori JP KP “Rad” Mirsad Šaranović i JU “Opća biblioteka” Esmir Bašić.

Inače, Općina Tešanj osnivač  je slijedećih ustanova i preduzeća: JZU Apoteka Tefarm, JZU Opća Bolnica, JZU Dom zdravlja, Centar za socijalni rad, Centar za kulturu i obrazovanje, Opća biblioteka, Muzej, Sportsko-rekreacioni centar, KP Rad, Toplana, Agencija za razvoj.

Izvor


Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Još jedna velika pljačka novca u Doboju, policija na nogama

Dobojska policija traga za lopovom ili više njih koji...

Firma SeCom Jelah prijatelj Mješovite srednje škole Tešanj

Firma SeCom Jelah je pružila podršku Mješovitoj srednjoj školi...

Tešanj: Tokom vikenda dvije intvencije vatrogasaca

U protekla 72 sata, Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) Tešanj...

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...