Tešanj: Potpisani ugovori sa udruženjima građana u vrijednosti od 267 hiljada KM

/

Danas su u sali Općinskog vijeća Tešanj potpisani ugovori za finansiranje projekata udruženja građana za 2016. godinu. Iz budžeta općine Tešanj za ovu namjenu je izdvojeno 267.000 KM. 

Na ovogodišnji javni poziv je pristigao 71 projekat udruženja građana, a nakon provedene procedure prihvaćena su 63 projekta. Suada Mujkić, iz Udruženje žena “Ruka” Kalošević ističe kako su ove godine dva projekta ovog Udruženja prihvaćena od strane Općine, te dodaje kako novac dobijen kroz ovakve projekte koriste da promovišu općinu Tešanj na najbolji mogući način.

Suad Huskić, načelnik općine Tešanj kaže kako projekti koji pristižu na adresu općine Tešanj od strane građana bivaju sve bolji i bolji, te da se na ovakav način razvija projektni pristup kod udruženja građana.

Prema informacijama koje smo dobili, najveću vrijednost potpisanih ugovora imaju oni koji su zaključeni sa sportskim klubovima. Emir Kotorić, sekretar FK Borac nam je ovom prilikom rekao kako je FK Borac zadovoljan sredstvima koja prima od općine Tešanj, uz napomenu da ta sredstva nisu dostatna za sve aktivnosti ovog kluba, jer sredstva dobijena na ovaj način su tek 25% od potrebnih sredstava za nesmetan rad kluba.

Ugovore su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić i 48 udruženja građana sa područja općine Tešanj.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...