Rast uprkos preprekama – Belif d.o.o

/

Za početak možete li nam reći neke osnovne podatke o Belifu i ko stoji iza ove ideje?

 Belif d.o.o. je tvornica hemijskih proizvoda osnovana 1996.godine u Tešnju. Dvije godine poslije sa svojim     sjedištem prelazi u Jelah.

belif-zgrada Belif d.o.o.  je lociran u industrijskoj zoni Ciglane u Jelahu koja pripada općini Tešanj, u okviru ZE−DO kantona, udaljenoj 6 km od Tešnja, a 200 metara od magistralnog puta Doboj – Teslić. Udaljen je 10 km od  magistralnog puta M17.

Zahvaljujući stručnim kadrovima i napornom radu, Belif d.o.o. uspio je izgraditi proizvodno poslovni kompleks na 3000 m2, u čijem sklopu se nalazi proizvodni pogon, skladišni prostori za repromaterijale i gotove proizvode, upravno-administrativna zgrada i vlastita laboratorija za kontrolu i razvoj proizvoda.

U svom proizvodnom programu imamo četiri palete proizvoda: auto program, hemijska sredstva za tretman bazenskih voda, sredstva za čišćenje i specijalni fluidi.

Belif je porodična firma, tako da iza cijele ideje stoje članovi porodice.BelGlass sredstvo za staklo

Šta se to dosad uradilo u prethodnim godinama, te koji su vam planovi u tekućoj, 2016 godini po pitanju poslovanja?

U prethodnim godinama se radilo na povećanju kapaciteta proizvodnje, što smo 2015 i ostvarili kupovinom nove opreme i novih mašina.

Također se radilo na rješenju problema nedostatka skladišnog prostora, izgradnjom nove hale smo riješili i taj problem.

Prethodnih 5 godina, iz godine u godinu bilježimo stalan rast proizvodnje i prodaje što i u tekućoj 2016 godini planiramo ostvariti.

Da li je planiran neki veći izvoz ili potpisivanja sporazuma s nekim drugim zemljama?

Već duži niz godina imamo probleme, izvoz je otežan usljed nepovoljnih zakonskih odredbi. Riječ je o Zakonu o akcizam, negativan aspekt tog zakona vezan je za dio koji se odnosi na denaturisani alkohol, koji je oštetio čitavu hemijsku industriju u BiH.

Problem nam predstavlja i Zakon o hemikalijama i Zakon o biocidima koji još nije usvojen u FBiH, dok su u RS-u BiH navedeni zakon na snazi.

Vjerujemo kada bi nadležne institucije riješile problem oko zakonske regulative, da bi izvoz bio olakšan. Ako budemo imali priliku spremni smo ući i u takvu vrstu saradnje.

Da li planirate proširiti asortiman proizvoda?

Da, u planu smo u narednim mjesecima izaći na tržište sa par novih proizvoda u okviru naše palete proizvoda sredstva za čišćenje.

Koliko su primjetni (ukoliko su) porasti u prodaji u prethodnoj godini? 

Da primjetni su, kao što sam i rekao Belif proteklih godina bilježi stalan rast prodaje.

Koji su strateški planovi za povećanje prodaje i proizvodnje u Belifu?

Naravno, kvalitet proizvoda je na prvom mjestu kao i konkurentnost na tržištu. Kao i do sada, orjentiranost prema kupcu je naš cilj i ključ uspjeha, po čemu smo i prepoznatljivi.

Belif d.o.o. prati sva nova rješenja koja se pojavljuju na tržištu, a koja su u njegovom proizvodnom programu. Pored toga stručni tim Belif-a  radi na stalnim poboljšanjima kada su u pitanju proizvodi, ali isto tako i Fabrika.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Raport razotkriva: Glumac Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloljetnikom. Dobio godinu zatvora koju je otkupio

Nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je...

Doboj Jug među najrazvijenijim općinama u FBiH

Najrazvijenija općina u Federaciji BiH je Centar Sarajevo, a najnerazvijenija...

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...