Održan sastanak Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK.

/

Dana 10.03.2016. godine (četvrtak) u Brezi je održan 7. (sedmi) sastanak Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK.Domaćin ovog sastanka bilo je novoformirano UDRUŽENJE POSLODAVACA BREZA. 

Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK pozdravio je ostvarenu saradnju sa JU Služba za zapošljavanje ZDK. Naime, u mjesecu februaru 2016.godine JU Služba za zapošljavanje ZDK je u saradnji sa Savezom udruženja/udruga poslodavaca ZDK održala 

Prezentaciju 5 programa poticajnih mjera zapošljavanja u općinama Zeničko-dobojskog kantona. Povodom aktuelnih programa poticanja zapošljavanja, Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK je zauzeo stav da prilikom dodjele sredstava iz programa poticanja zapošljavanja ne smije biti diskriminacije poslodavaca po granama privrednih djelatnosti. 

Savez udruženja/udruga poslodavaca ZDK je uzeo učešće u Javnoj raspravi o Nacrtu Zakona o poticanju razvoja male privrede u ZDK kroz izradu vlastitih primjedbi, prijedloga i sugestija na Nacrt pomenutog Zakona. Očekujemo da naše primjedbe na Nacrt ovog Zakona budu unešene u konačni tekst Zakona o poticanju razvoja male privrede u ZDK. 

Proteklog mjeseca u našoj zemlji je održan seminar na temu društveno – socijalnog dijaloga sa praksama iz Kraljevine Holandije. Svoja iskustva u ovoj oblasti prenijeli su predstavnici poslodavaca i sindikata iz Kraljevine Holandije. Upravni odbor SAVEZA je bio prilika da se usvojena znanja sa seminara o društveno – socijalnom dijalogu u Kraljevini Holandiji prenesu općinskim udruženjima/udrugama poslodavaca sa područja ZDK.  

Zaključak sa ovog sastanaka Upravnog odbora Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK je da se u narednom periodu pokrene Inicijativa za izmjenu i dopunu Zakona o radu FBIH u dijelu „reprezentativnost na strani udruženja poslodavaca“.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...