Epilog napada u Istanbulu: Petero mrtvih i 20 ranjenih u samoubilačkom napadu

/

Prema posljednjim zvaničnim informacijama, u napadu koji je jutros izveden u centru Istanbula ubijeno je petero i povrijeđeno 20 osoba.

Riječ je o četvero ubijenih civila i jednom napadaču koji je poginuo prilikom detoniranja eksplozivne naprave. 

Bilans napada potvrdio je gradonačelnik Istanbula Vasip Šahin koji je istakao da su najmanje tri osobe u kritičnom stanju. Eksplozija se desila u 10 sati po našem vremenu u izrazito prometnoj pješačkoj ulici Istiklal.

Eksplozija je izazvala policijsku blokadu centralnog dijela grada uključujući značajna mjesta poput trga Taksim i trga Galatasaraj. Angažirani su i helikopteri, kao i specijalna jedinica za suzbijanje potencijalnih građanskih nereda.

 


Ovo je posljednji u nizu terorističkih napada koji potresaju najveće turske gradove u prethodnih nekoliko mjeseci. Napade su izvodili pripadnici terorističke Islamske države i pripadnici kurdskih separatističkih formacija kao što su PKK i TAK.

U napadu koji se desio prošle sedmice u Ankari ubijeno je 37 civila nakon što su pripadnici organizacije Kurdski sokolovi slobode aktivirali autobombu na prepunoj autobuskoj stanici.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...