NAJAVLJENO SVEČANO OTVORENJE KULTURNOG CENTRA U PRIJEKOM

/

U Velikoj sali općine Visoko održana je konferencija za medije povodom otvaranja Kulturnog centra Altindag-Visoko u Prijekom.

Amila Koso, stručni saradnik za normativnu djelatnost i ljudske resurse, Edina Ahmetović- pomoćnica načelnice za opću upravu i inspekcijske poslove i Mensura  Alibegović- direktorica JU “Centar za kulturu i edukaciju Visoko prezentirale su program svečanog otvorenja Kulturnog centra na kojem će prisustvovati zvanična delegacija Republike Turske, na čelu sa gradonačelnikom Općine Altindag gospodinom Veysel Tiryakijem, njegovim pomoćnicima, te cjelokupnim Općinskim vijećem.

Pored gostiju iz Republike Turske očekuje se dolazak predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti viših nivoa, predstavnici Ambasada u BiH, međunarodnih organizacija, udruženja i prijatelja Visokog.

U okviru kulturno-umjetničkog programa nastupat će Armin Muzaferija, KUD “Visoko”, te turska pjevačica Ilkim, a biće predstavljeni i radovi visočkih umjetnika iz Udruženja “Likum ’76”, skulpture sultana- djelo Edhema Gazdića, kaligrafski radovi Mirze Mameledžije, te postamente iz muzeja i udruženja ”Sumeja” o temi ”Bosanka soba”.

Gosti će biti u prilici pogledati stalnu postavku ”Otpor agresiji 92-95.”.

Svečano otvorenje uljepšat će Vispakova zlatna džezva.

Ovim putem upućen je poziv svim građanima općine Visoko da prisutvuju svečanom otvorenju Kulturnog centra Altindag-Visoko, u petak, 22.04. 2016. godine s početkom u 17 sati, na platou ispred Kulturnog centra.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Kolege Moamera Kasumovića zgrožene nakon što se otkrilo da je bludničio nad maloljetnikom: Ovo je lice monstruma i zla!

Javnost je zgrožena činjenicom da je glumac Moamer Kasumović...

Ko u FBiH može u izuzetnu starosnu prijevremenu penziju i da li se u tom slučaju penzija umanjuje za određeni postotak?

Jedno od najčešćih pitanja upućenih Federalnom zavodu za penzijsko...

Vještačenje u Centralnoj banci: Marka i 100 KM dominiraju među lažnim parama

Na adresu Centralne banke Bosne i Hercegovine od početka...

Čak 1.300 građana u FBiH čeka spasonosni lijek: “Ljudi nam bukvalno umiru na rukama”

Gotovo 1.300 građana u Federaciji BiH čeka na spasonosni...