PARTIJE POKAZUJU MIŠIĆE: SNSD traži da im SP prepusti Doboj

/

Lideri SNSD i SP još ne znaju kako da reše problem kandidata za gradonačelnika Doboja jer u oktobru na megdan Obrenu Petroviću žele i jedni i drugi.

Kao što je „EuroBlic” objavio, socijalisti su za kandidata već isturiii predsednika Gradskog odbora Srđana Todorovića, ali SNSD želi da na izbornoj listi vidi svog lidera u Doboju Vladu Đurđevića. Kako saznajemo, Predsedništvo SNSD u Doboju donelo je zaključak kojim insistiraju da kandidat koalicije bude iz njihovih redova. Tu šansu vidi i Milorad Živković, bivši poslanik SNSD u PS BiH. Naši izvori tvrde da je nedavno u Doboju održan sastanak čelnika SP i SNSD na kome je Đurđević navodno ponudio Todoroviću da se povuče, zauzvrat mu nudeći pozicije u javnom sektoru.

– Međutim, Todorović je to odbio. Problem je što je SNSD podeljen iznutra, što ide u prilog SP, dok na DNS ne računaju budući da rukovodstvo te stranke sarađuje sa gradonačelnikom iz SDS – kažu naši izvori. Kako ističu, DNS-ova podrška koaliciji sa SNSD i SP biće samo đeklarativna kako bi ispunili zahteve stranačkih liđera, dok će na terenu raditi u koristi Obrena Petrovića.

– Još čekamo dogovor lidera o tome koja stranka će dati kandidata ispred naše koalicije. Sa Todorovićem smo napravili načelan dogovor o saradnji, ali to još nisu potvrdih ni Milorad Dodik ni Petar Đokić – rekao je Đurđević, navodeći da bi do 14. maja trebalo da bude završena saga oko Doboja.

S druge strane, sigumo je da će kanđiđat SZP opet biti Obren Petrović, iako tom odlukom nisu zadovoljni svi. Kako saznajemo, aktuelni gradonačeinik se zamerio većem delu članstva SDS nedavnim svedočenjem pred Sudom BiH, gde je partijske kolege optužio za ratne zločine. Upravo na te nezađovoljne glasače SDS računaju u SNSD. Isto tako, da nešto ne štima u SZP bilo je jasno i kada je PDP isturio Tihomira Gligorića za svog kandidata. Naši izvori tvrde da cilj PDP nije da on dobije podršku, već da ojačaju stranačku poziciju u Doboju, ali i unutar SZP. Takođe, pokušali su tim gestom da “ucene” samog Petrovića, nadajući se da će SDA i SDP ovaj put imati svog kandiđata za gradonačelnika, koji bi mogao da odvuče mnogo bošnjačkih glasova koje je do sada dobijao Petrović. Međutim, predsednik SDA u Doboju Mihnet Okić  kaže da on neće imati kandidata i da će podržati opciju za koju procene da je najbolja.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Da li znate da prilikom glasanja za općinska vijeća možete izabrati samo tri imena

Uoči lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, zakazanih za...

Zahida Binakaj: Hrabrost, inovacija i posvećenost zajednici

Zahida Binakaj, doktor farmaceutskih nauka i kandidatkinja na listi...

Hamza Hotić: Tešanj zaslužuje da bude jedno od regionalnih centara košarke

Hamza Hotić je dugogodišnji društveni i sportski radnik. Dugi...

Saopštenje za javnost: Poziv na odgovornost i konstruktivnu kampanju

Snaga naroda Tešanj uputila je saopštenje za javnost koje...