Amir Galijašević zvanično objavio kandidaturu za načelnika općine Tešanj na izborima 2016.

/

Danas je u Centru za kulturu i obrazovanje u Tešnju održana press konferencija za novinare na kojoj je Amir Galijašević objavio svoju kandidaturu za Načelnika općine Tešanj na predstojećim lokalnim izborima.

Amir Galijašević je pojasnio razloge svoje kandidature te poslao poruku svim biračima na području općine Tešanj a koju u cijelosti prenosimo:

”Pred građanima Općine Tešanj u oktobru ove godine, su lokalni izbori za izbor vijećnika u Općinsko vijeće i za Načelnika Općine.

Izbori su prilika da se građani na neposredan način, tajnim glasanjem, odrede kojim političkim strankama i kojim ličnostima povjeravaju vlast i upravljanje u naredne četiri godine.

Do sada nisam bio angažiran u političkom životu. Nakon dužeg razmišljanja i nakon razgovora i konsultacija sa prijateljima i poznanicima pa i sa velikim brojem istaknutih članova političkih partija u Tešnju, odlučio sam da se na slijedećim izborima kandidujem za Načelnika Općine kao samostalni i nezavisni kandidat.

Moje su procjene, a i mnogih sugrađana sa kojim sam razgovarao, da je došlo vrijeme da se u naš politički život unesu promjene. U proteklih 26 godina bio je to monopol jedne stranke i njenih poslušnika. Tako se stvorio stereotip da su u ovoj našoj ekonomski i duhovno bogatoj sredini, sa višestoljetnom tradicijom u svim sferama života, samo neki ljudi preodređeni da nas predstavljaju.

Svjestan sam svog nepovoljnog položaja u izbornoj kampanji. Nemam stranačku infrastrukturu, bez obzira na moguću podršku nekih stranaka, izborne štabove, financijsku moć i neke druge pogodnosti.

Kad sam pomenuo druge političke stranke, vjerujem da ću imati podršku najvećeg broja političkih stranaka koje nisu za načelnika Općine kandidovali svoje predstavnike.

Želim naglasiti, da u svojim nastupima na predizbornim skupovima i medijima ne želim nikakvu nekorektnu i neprikladnu retoriku. Poštivaću pravila izbornog Zakona i demokratsku komunikaciju i dijalog.”

Na pitanje novinara koje će stranke podržati njegovu kandidaturu Amir Galijašević ističe da u ovom trenutku nije moguće precizirati obzirom na činjenicu da se još uvijek vrši usaglašavanje programskih ciljeva.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Saopštenje za javnost: Poziv na odgovornost i konstruktivnu kampanju

Snaga naroda Tešanj uputila je saopštenje za javnost koje...

Dodik: Šef CIA-e nije babaroga, on je rezuman čovjek – Srpska nema i nikada nije imala plan secesije

"Već 10 godina govorim kako Republika Srpska nema plan...

Nakon trideset godina: Tešanj ima šansu da dobije vlast oslobođenu od lokalnog autokrate

Nakon trideset godina vladavine AUTOKRATE, čini se da će...

Koje su stranke predale liste za Općinsko vijeće Tešanj?!

Ove lokalne izbore nas očekuje bespoštedna borba za Općinsko...