FUZIP, FUP, SIPA I OSA: KONTROLA PARADŽEMATA U MAGLAJU, CAZINU I DONJEM VAKUFU

/

Federalna uprava za inspekcijske poslove, u saradnji sa općinskim inspekcijskim organima i policijskim službenicima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, vrši inspekcijske aktivnosti nad objektima u kojima se obavljaju alternativni-paralelni organizovani oblici vjerskog djelovanja na području Federacije BiH, saopćeno je iz FUZIP-a.

Radi se o složenim inspekcijskim aktivnostima i uspostavljenoj međuagencijskoj saradnji između nadležnih kontrolnih, sigurnosnih i obavještajnih agencija i institucija u Bosni i Hercegovini. Podršku inspekcijskim aktivnostima inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslove, općinskih inspekcijskih organa i Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova pružaju i Državna agencija za istrage i zaštitu – SIPA, te Obavještajno – sigurnosna agencija BiH – OSA.

Inspekcijske aktivnosti vrše se iz nadležnosti definisanih zakonom i podzakonskim propisima koji regulišu građevine i zahvate iz općinske nadležnosti, iz nadležnosti definisanih Zakonom o slobodi vjere i pravnog položaja crkava i vjerskih zajednica u BiH, te drugim propisima kojima je regulisano obavljanje djelatnosti koje su predmet kontrola.

Inspekcijske aktivnosti vrše se kontinuirano od 10. maja 2016. godine na lokalitetima u mjestu Stijena u Općini Cazin, mjestu Brezičani u Općini Donji Vakuf, te u mjestu Ošve u Općini Maglaj.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...

Keks i čokolada kao luksuz: Ko će sebi priuštiti čokoladu po cijeni od 10 KM?

Dugotrajan rast troškova, ponajviše sirovina, natjerao je preduzeća iz...

Visoke školarine u BiH: Roditelji uzimaju kredite za obrazovanje svoje djece

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...