POLITIČKE STRANKE NA SVE NAČINE POKUŠAVAJU DA PRIVUKU MLADE

/

Glavni i najveći problem mladih u BiH je nezaposlenost i oko toga su saglasne i vodeće, ali i manje stranke u oba bh. entiteta.

Sve političke stranke imaju posebne programe za mlade, kao i posebne stranačke aktive. 
Ali, za SNSD, SDA ili pak HDZ BiH, ekonomska kriza i ratne i poratne godine su jedini i isključivi krivac za ogromnu nezaposlenost mladih, za SDP su krivci isključivo vladajuće stranke SDA, SNSD, HDZ i SDS.
Kako bi privukle mlade, stranke na svojim izbornim listama kandiduju veliki broj mladih, minimalno 30% dok je kod nekih stranaka kao što je to slučaj sa SDP-om i više od 40% mladih na listama za lokalne izbore. 

Tako je OO SDP Visoko već kandidovala mladog kadra Dejana Šćepanovića za nosioca liste, a slično je uradila i OO SDP Tešanj koja je za nosioca liste za Općinsko vijeće kandidovala Vedrana Kasera, dok će SDA Tešanj vjerovatno kao nosioca liste kandidovati Adnana Lihića dosadašnjeg šefa kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Tešanj. Očekuje se da će OO SBB kandidovati za nosioca liste Murisa Hrnjića, koji je jedan od mlađih školovanih kadrova na području općine Tešanj, a OO DF vjerovatno Mirana Jupića jednog od najmlađih doktora nauka sa ovog područja. 

Da SDP ne bježi od mlađih kadrova pokazuje i primjer Doboj Juga u kojoj će kanditat za načelnika biti Senaid Begić,  a nosilac liste Adin Begić koji spadaju u relativno mlađe kadrove.  

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Lijepa vijest za penzionere u FBiH: U subotu počinje isplata penzija za april

Lijepa vijest, za sve penzionere u Federaciji BiH jeste...

CIK raspisuje lokalne izbore, liste kandidata početkom jula

U narednim danima, Centralna izborna komisija BiH, vjerovatno u...

Svjetski dan slobode medija: Stanje u BiH samo se pogoršava

Svjetski dan slobode medija obilježava se danas, 3. maja....