FOTO: Otvorene obnovljene prostorije mekteba Fazli-pašine džamije

/

Promovisani novi učači Kur'ana

U džematu Novi grad, u haremu Fazli-pašine džamije, otvorene su prostorije mekteba. Svečanosti su prisustvovali vrijedni polaznici mektebske nastave, njihovi roditelji i prijatelji te brojni gosti i džematlije. U proteklih nekoliko godina puno toga je urađeno na obnovi Fazli-pašine džamije pa je tako obnovljen krov, ojačani su temelji, uvedeno podno grijanje, uređen je harem sa šadrvanom, a ograđeno je i mezarje Donje turbe. Uporedo sa svim ovim, vođene su i aktivnosti na izgradnji prostorija mekteba kojeg pohađa 40-tak polaznika. „Oni koji imanja svoje troše na Allahovom putu liče na onoga koji posije zrno iz kojeg nikne sedam klasova i u svakom klasu po stotinu zrna. A Allah će onome kome hoće dati i više“, rekao je između ostalog imam Nove gradske džamije Šemsudin ef. Čizmić i posebno se zahvalio svima džematlijama, članovima džematskog odbora, muteveliji Fazli-pašine džamije hadži Nadžibu Njemčeviću i muteveliji Nove gradske džamije hadži Ševalu Kovačeviću, svim vakifima i donatorima koji su pomogli obnovu mekteba i Fazli-pašine džamije.

Nagrađeni najbolji na mektebskom takmičenju i novi učači Kur'ana

Svečanost je bila prilika da se nagrade i polaznici mekteba za postignute uspjehe u učenju Kur'ana, općem znanju, lijepom ponašanju i redovnosti na mektebskoj nastavi i to: Faris i Faruk Kendić, Sara i Imran Hodžić, Davud Kovačević, Amina i Bekir Obralić, Merima i Almin Burejić, Adna Hadžišehić, Ahmed Bašić, Sara Hadžišehić, Merima Hodžić, Senada Kruško, Muhamed Karajbić, Faris Mulaomerović, Edib Mujanović, Alemdina i Aldina Merdić, Selma Obralić, Anisa Suljaković, Ajdin Aldobašić, Nadira Hodžić, Tarik Hasanić, Amina Burejić, Ilderina Nušinović, Eldar Šehić, Iman Terzimehić, Ajdina i Imad Hrnjičić, Armen Jupić i Senad Šečić. Za uložen trud i postignute rezultate u halki Kur'ana priznanja su dobili i hadžija Ševal Kovačević, Mirsad Kotoričić, Ahmed Hodžić, Reuf Husejnović, Omer Mulaomerović, hadžija Mehmed Džonlić, Haris Hrnčić, Semir Hadžić i Amir Ćatić. Zahvalnice su dobili i vrijedni članovi džematskog odbora kao i svi donatori i vakifi koji su pomogli izgradnju mekteba.


Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Enes Begović stiže u Tešanj: Koncert povodom 18. Međunarodnog sajma privrede

Popularni pjevač Enes Begović održat će koncert u Tešnju...

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...