Gračanica: NOVE DONACIJE ZA OŠTEĆENE OBJEKTE

/

U petak 17.06. u Gračanici je izvršeno potpisivanje ugovora između 85 korisnika i općine Gračanica za dodjelu finansijske pomoći licima čiji su objekti oštećeni u nepogodama tokom 2014.godine.

Dvije godine su prošle od elementarnih nepogoda koje ćemo još dugo pamtiti i čije posljedice će se još neko vrijeme sanirati. Njih 85 sredstvima osiguranim od Federalne uprave Civilne zaštite  izvršit će isplatu već saniranih oštećenja ili tek pristupiti njima. Riječ je o donacijama u visini do 5.000 KM u ukupnom iznosu od 225.000 KM za općinu Gračanica u čije ime je ugovor potpisao općinski načelnik Nusret Helić koji je između ostalog izrazio zahvalnost na strpljivosti. Nastojali smo pomoć uručiniti ravnopravno prema vrsti i težini oštećenja objekta, iako svjesni da dodjeljeno nije dovoljno ali morate shvatiti da je ovo samo pomoć.  Općina će i dalje činiti sve kako bi posljedice i u  narednom periodu bile otklanjane.

Sigurno da ovo nisu dovoljna sredstva za sanaciju svih nastalih šteta na  općini ali projekti se rješavaju jedna po jedan. Na redu prema riječima  načelnika Helića je rješavanje putne komunikacije sa druge strane Monja  kao i samog klizišta na ovom uzvišenju.  Korisnici koji su potpisali do  sada posljednju pristiglu donaciju dolaze iz više mjesnih zajednica općine Gračanica a među njima i Hašim Hasinović iz Orahovice čiji objekat je oštećen klizištem, a koji se, pokušavajući skriti suze kratko zahvalio na uručenoj donaciji.

Od ukupnog broja 18 korisnika kojima je danas uručena finansijska pomoć imali su nešto veća oštećenja te su prethodno dobili i donaciju u građevinskom materijalu.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...

BOLAN IMA SAMO JEDNU ŽELJU, A ZDRAV IH IMA 1001! – PRIČA ONKOLOŠKOG PACIJENTA IZ TEŠNJA

Poštovana gospodo na vlasti, znam da vam u ovoj...