80 RVI paraplegičara dobija automobile

/

Sporazum o isporuci 80 putničkih automobila za ratne vojne invalide 100 posto prve grupe danas su u Vladi Federacije BiH potpisali federalni ministar boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević i direktor firme Porsche BH Sanel Olovčić.

“Ovo je naša zakonska i ljudska obaveza prema jednoj od najtežih kategorija – paraplegičarima”, izjavio je Bukvarević, očekujući da u oktobru firme isporuče automobile korisnicima.

Ovo je drugi krug podjele automobila za RVI, a na evidencijama Ministarstva ima 535 korisnika s ovim statusom. Od toga je 330 korisnika već dobilo automobile. 

Time se nastavlja, kako je rečeno, strateško opredjeljenje Vlade FBiH da se zadrži obim prava svih boračkih kategorija.

Radi se o kvalitetnim vozilima koja su osobođeni plaćanja PDV-a. Vrijednost jednog automobila je 24.800 KM, a ukupna vrijednost svih 1.984.000 KM.

Član ekspertne komisije za izbor ponuđivača i predsjednik Saveza RVI paraplegičara Federacije BiH Mujo Aganović zahvalio je Vladi FBiH, resornom ministarstvu, te ministru Bukvareviću koji je pokazao odgovornost prema ratnim vojnim invalidima.

“Paraplegičari ovakav čin doživljavaju kao izraz respekta države da prizna ulogu boračke populacije, koja je lična karta svake države”, rekao je Aganović.

Ostaje još 125 korisnika koji bi trebali dobiti vozilo.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...

Keks i čokolada kao luksuz: Ko će sebi priuštiti čokoladu po cijeni od 10 KM?

Dugotrajan rast troškova, ponajviše sirovina, natjerao je preduzeća iz...

Visoke školarine u BiH: Roditelji uzimaju kredite za obrazovanje svoje djece

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...