Njemačka: Tinejdžer iz Afganistana sjekirom i nožem povrijedio 21 osobu u vozu, policija ga ubila

/

Tinejdžera iz Afganistana za kojeg se vjeruje da je izbjeglica, a koji je sinoć u vozu u Njemačkoj nožem i sjekirom povrijedio 21 osobu, ubila je policija.

Među žrtvama su i tri osobe iz Hong Konga koje su teže povrijeđene, a kretale su se u grupi, a vjeruje se da je 14 osoba pretrpjelo ozbiljan šok. Ministar unutrašnjih poslova Njemačke Joachim Herrmann, rekao je da je napadač ubijen dok je pokušavao pobjeći s mjesta nesreće.

Motiv napada još uvijek nije poznat.The South China Morning Post piše su među povrijeđenima i 62-godišnji muškarac, njegova 58-godišnja supruga, njihova kći (27) i njen dečko (31). Sedamnaestogodišnji sin koji je putovao s njima nije povrijeđen, navodi se.

Kako je dodao ministar unutrašnjih poslova, za 17-godišnjeg Afganistanca se vjeruje da je živio u gradu Ochsenfurt. Javni emiter ARD dodao je da je tinejdžer putovao u Njemačku kao maloljetnik bez pratnje. Neki svjedoci su izjavili kako su čuli da je prije napada nekoliko puta uzviknuo “Allahu Ekber”.

Incident se dogodio oko 21:15 sati u vozu koji prolazi između Treuchlingena i Wurzburga u Njemačkoj. Jedan čovjek koji je bio u vozu rekao je novinskoj agenciji DPA da je vagon u kojem se desio napad izgledao kao klaonica.

Iako još uvijek nije utvrđen motiv napada, lokalni zvaničnici su saopćili da je stanovništvo u Njemačkoj u strahu te da žive u bojazni od ekstremističkih napada. U maju je također jedna osoba uzvikujući “Allahu Ekbar” ubila čovjeka i ranila još tri osobe u napadu nožem na željezničkoj stanici u blizini njemačkog grada Münchena. On je kasnije poslan u psihijatrijsku bolnicu, a vlasti su saopćile kako nije povezan s islamskim radikalizmom.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...