MAGLAJLIJE ODALE POČAST SMRTNO STRADALOM RADNIKU I ISKAZALE PODRŠKU KOMPANIJI NATRON-HAYAT

/

Večeras je u Maglaju na platou ispred DK ”Edhem Mulabdić” Street Art performansom lokalnih entuzijasta odana počast smrtno stradalom radniku i iskazana podrška kompaniji Natron-Hayat d.o.o. u kojoj se jučer dogodila eksplozija lužnog kotla.

Na platou ispred Doma kulture večeras se okupio veliki broj Maglajlija koji su svojim prisustvom odali počast Esadu Salkiću koji je u jučerašnjoj eksploziji lužnog kotla u kompaniji Natron-Hayat izgubio život dok je 6 radnika povrijeđeno, te iskazalo podršku maglajskoj tvornici za proizvodnju celuloze, papira i ambalaže. 

Kako je kazao Adi Softić, predstavnik neformalne grupe mladih, cilj današnjeg Street Art performansa bio je pokazati da grad Maglaj ne može bez Natron-Hayata, te da Natron-Hayat ne može bez građana Maglaja. 

– Svakako jedna od osnovnih pobuda današnjeg performansa bila je odavanje počasti smrtno stradalom radniku kompanije Natron-Hayat, ali i iskazivanje podrške drugim povrijeđenim radnicima i njihovim porodicama. Zapravo mi želimo pokzati neopisivu ljubav i vezu između Natron-Hayata i Maglaja i naš lokalpatriotizam, da smo tu jedni za druge i u dobrim i u lošim vremenima, izjavio je Adi Softić. 

U okviru Street Art performansa na platou ispred Doma kulture iscrtan je veliki grb kompanije Natron-Hayat, a prisutni građani na natronovim vrećicama ispisali su svoje poruke podrške ovom maglajskom gigantu. 

”Dvije duše, jedno tijelo”, ”Naše pravo na zdravu budućnost”, ”RK Maglaj je uz Natron-Hayat” bile su neke od poruka koje su građani Maglaja večeras ispisali. 

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...