Uvedena nova operativna tehnika u Kantonalnoj bolnici Zenica

/

Uvedena nova operativna tehnika u Kantonalnoj bolnici – 21. juli – biće upamćen kao dan kada je uvedena nova operativna tehnika na odjelu Ortopedija i Traumatologija KBZ.

 “Artroskopska operacija pokidanog prednjeg križnog ligamenta”, jedna od najtežih sportskih povreda kod sportaša, od sada se može tretirati i nalazi se na redovnom programu operativnih zahvata u Kantonalnoj bolnici.

Zaslužan za to je vrsni ljekar dr. Faruk Hodžić sa svojim saradnicima.

-Od danas naši pacijenti neće morati plaćati ove skupe zahvate ili se na teret ZZO ZDK operisati u drugim ustanovama i kliničkim centrima u i van BiH, kazao nam je dr. Hodžić, čiji im je uveo ovu novu proceduru u zeničku kantonalnu Bolnicu.

Kako smo i ranije pisali, Hodžić je sve priznatiji u svijetu sportske medicine. U svojoj profesionalnoj ljekarskoj karijeri pomogao u oporavku velikog broja priznatih sportista iz BiH, od bh. šampiona Amela Tuke, čiji je i danas ljekar, preko niza drugih. Hodžić je prošao edukacije po cijelom svijetu od SAD do Evrope, ali je otao vjeran svojoj – našoj KBZ.

Uz pomoć kolega, na ovom odjelu radi na razvoju segmenata sportske medicine, kao što su npr. artroskopija, operacije prednjih križnih ligamenata itd…

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...