Putin: Želimo da obnovimo odnose sa Turskom

/

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas na sastanku sa turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom da se nada obnavljanju odnosa dvije zemlje.

– Vaša sadašnja posjeta, uprkos veoma teškoj političkoj situaciji u Turskoj, pokazuje da svi želimo da nastavimo dijalog i obnovimo odnose radi interesa turskog i ruskog naroda, rekao je Putin Erdoganu na sastanku u Sank Peterburgu.

Putin je ponovio da se Moskva protivi antiustavnim akcijama tokom nedavnog pokušaja vojnog puča.

On je ponudio Erdoganu razgovor o obnavljanju trgovinske i ekonomske saradnje, prenio je TASS.

– Imaćemo priliku danas da razgovaramo u užem i širem formatu o čitavom spektru naših odnosa, uključujući obnavljanje trgovinskih i ekonomskih veza i saradnju u sferi borbe protiv terorizma, rekao je ruski predsjednik.

Razgovorima prisustvuju ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i predsjednički pomoćnik Juri Ušakov, kao i šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu i zamjenik generalnog sekretara turskog prdsjedništva za spoljnu politiku Ibrahim Kalin.

Erdogan je rekao uoči siusreta da Turska ulazi u “sasvim drugačiji period odnosa” sa Rusijom i da će solidarnost između dvije zemlje pomoći da se riješe regionalni problemi.

Odnosi između dvije države pogoršani su prošle godine, kada je turska avijacija oborila ruski borbeni avion na granici sa Sirijom. Moskva je reagovala uvođenjem trgovinskog embarga i prekidom turističkih veza, presnosi Srna.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...