NAČELNIK UPRILIČIO PRIJEM GRAČANIČKOG GIMNAZIJALCA DŽENANA DEVEDŽIĆA

/

Općinski načelnik Nusret Helić danas je u svom kabinetu upriličio prijem najboljeg mladog fizičara sa područja općine Gračanica, Dženana Devedžića, kao i njegovog  profesor Ervina Barakovića.

Dženan Devedžić je učenik trećeg razreda Gimnazije „Dr. Mustafa Kamarić“  Gračanica a učesnik je 47. Međunarodne olimpijade iz fizike koja se ove godine održavala u Švicarskoj. Na olimpijadi je nastupao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, na kojoj je osvojio počasnu nagradu. Pored Dženana na Olimpijadi je učestvovalo 450 učenika iz 90 država svijeta. Dženan je ove godine uzeo učešće i na međunarodnom takmičenju iz fizike Romanian Master of Physics 2016. i osvojio bronzanu medalju. 

Bila je ovo prilika da Načelnik čestita mladom gimnazijalcu na njegovom zalaganju u domenu obrazovanja ,odnosno za njegove odlične rezultate koje su postigao na olimpijadi i mnogim drugim takmičenjima. Općinski načelnik je uručio Dženanu novčanu nagradu te izrazio uvjerenje da će Dženan i u budućem školavanju na lijep i dostojanstven način predstavljati sebe, svoju porodicu i svoj grad.

 

Dženan Devedžić se zahvalio načelniku što je prepoznao njegov rad i trud. „Znanje ne može ostati neprimijećeno, a evo načelnik je primijetio moj trud i zalaganje“. Zaista je bilo potrebno puno vremena, odricanja i truda da bi se postigao ovaj uspjeh“ rekao je Dženan.

Podršku ovom prijemu dao je i profesor fizike, Ervin Baraković, koji je imao samo riječi hvale za Dženanov talent i posvećenost nauci.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...

BOLAN IMA SAMO JEDNU ŽELJU, A ZDRAV IH IMA 1001! – PRIČA ONKOLOŠKOG PACIJENTA IZ TEŠNJA

Poštovana gospodo na vlasti, znam da vam u ovoj...

Asima Halilović: Trenerica, sutkinja, ali i uspješna studentica – kako spojiti streljaštvo i mašinstvo

Asima Halilović, mlada i uspješna sportistkinja iz Tešnja, može...