Italija / Tokom noći zabilježeno 57 potresa, minimalno 267 mrtvih

/

Broj poginulih u snažnom potresu koji je u srijedu pogodio središnji dio Italije porastao je u petak na 267 a gotovo 400 ozlijeđenih u bolnicama je, objavila je italijanska civilna zaštita.

Zemlja se nastavila tresti u noći sa četvrtka na petak u središnjem dijelu Italije gdje je nekoliko sela srušeno u srijedu u potresu a spasioci još tragaju za preživjelima.

Po Nacionalnom centru za potrese, 57 manjih potresa zabilježeno je tokom noći, među kojima niz jačine iznad 3 do 3,8 oko ponoći. Ukupno je od srijede zabilježeno više od 900 podrhtavanja tla.

Vlasti još ne mogu odrediti broj nestalih osoba.

Italijanska vlada obećala je u četvrtak provedbu plana prevencije od potresa na poluotoku i deblokiranje prve pomoći od 50 miliona eura.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...