Investicije od 2 miliona maraka uložene u Opću bolnicu Tešanj

/

Danas su Opću bolnicu Tešanj posjetili Općinski načelnik Suad Huskić i Premijer ZDK Miralem Galijašević. Povod posjete je realizacija projekta “Energetska efikasnost”.

Kako smo ranije izvještavali Opća bolnica Tešanj je jedna od šest ustanova kojoj je Vlada ZDK odobrila projekat “Energetska efikasnost”, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva prostornog uređenja. Kreditna sredstva je odobrila Svjetska banka, a garant je Vlada ZDK. Vrijednost ove investicije je 976.000,00 KM.

„To je velika stvar i velika investicija za Opću bolnicu Tešanj, budući da Opća bolnica Tešanj spada u red manjih bolnica, ali ona ipak ima elemente kantonalne bolnice tako da ima neke usluge koje pruža za širi kanton. Mi smo formalno osnivači ove ustanove i vrlo nam je važno da ova ustanova funkcioniše, da smanjimo troškove energije, da povećamo komfor za pacijente.“ – kazao je Općinsko načelnik.

“Ono što mi je posebno drago jeste da Bolnica u Tešnju je bolnica koja može poslužiti kao primjer dobre saradnje lokalne zajednice, Kantona i same bolnice. Ono što želim da pohvalim je odnos lokalne zajednice, odnos privrednika u Tešnju prema bolnici.” – istakao je Premijer ZDK.

Realizacija projekta podrazumijeva zamjenu krova sa kompletnom termoizolacijom, termoizolacionu fasadu i zamjenu drvenih prozora.

Prema riječima direktora Opće bolnice Tešanj ogromna sredstava su se dosada trošila na zagrijavanje prostorije bolnice a osim toga i komfor pacijenata je ozbiljno bio narušen te dodaje:

“Ova će se investicija isplatiti za pet do šest godina. 2016. i 2017. godina će biti izuzetno značajne za ovu ustanova, jer osim investicije energetske efikasnosti, kupljen je i novi CT aparat zahvaljujući razumijevanju lokalne zajednice i privrednika i isti je već stavljen u funkciju. Ujedno se trenutno provodi projekat plinofikacije, odnosno razvoda medicinskih gasova-plinova sa kompresorskom stanicom i vakum stanicom a sve u svrhu poboljšanja usluga lokalnom stanovništvu koje gravitira ovoj Bolnici.“

Ove godine u Opću bolnicu Tešanj je uloženo oko 2 miliona maraka. Premijer ZDK Miralem Galijašević danas je posjetio i pacijente na Pulmološkom odjelu, te im ovom prilikom uručio skromne poklone.

Fotografije pogledajte na slijedećem linku.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...