SVEČANO JE OTVORENA NOVOSAGRAĐENA ŠKOLA U STJEPAN POLJU

/

Općinski načelnik Nusret Helić prisustvovao je  svečanom otvorenju novoizgrađene osnovne škole u Stjepan Polju.

Na svečanosti su prisustvovali brojne zvanice i to: Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović, ministrica rada, socijalne politike i povratka Danijela Simić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Hasan Fehratović, ministar trgovine turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić, direktor pedagoškog zavoda NikolaČiča, predstavnici Medžlisa islamske zajednice Gračanica, privrednici, veliki broj preostalih delegacija i mještana Stjepan Polja. 

Zahvaljujući prije svega privrednicima sa područja Stjepan Polja, i uz pomoć Općine i Vlade TK za tri i po mjeseca aktivnog rada, više od 300 učenika školsku novu godinu su započeli u modernim i izuzetno uslovnim učionicama. NovosagrađenI školskI objekat se prostire na dva sprata i 1300 kvadrata prostora.

Vrijednost investicije je oko 1 milion KM.

Sama svečanost je počela obraćanjem nove direktorice škole u Stjepan Polju, Arnele Omerdić, predsjednika Vijeća mjesne zajednice Stjepan Polje Senahida Džebe koji su se zahvalio svima koji su pomogli u izgradnji škole a učenicima i nastavnicima poručili da budu još bolji i da postižu još bolje rezultate.

Ministar obrazovanja u Vladi Tuzlanskog kantona, Zlatan Muratović je kazao da je ovo pravi „hram“ znanja te da je on lično bio skeptičan na samim početcima jer je sumnjao da svi radovi mogu biti završeni na vrijeme.

Načelnik općine Gračanica, Nusret Helić zahvalio se svima onima koji su na bilo koji način uzeli učešće na realizaciji ovog velikog projekta. Takođe je istakao kako je Stjepan Polje pozitivan primjer zdrave saradnje mještana, privrednika i lokalne vlasti a na kraju svog obraćanja direktorici Nermini Omerdić je uručio upotrebnu dozvolu.

„Ovo je najljepša svečanost kojoj sam prisustvovao u proteklih više od godinu dana. Bio sam skeptik hoćemo li uspjeti realizovati ovaj projekat za vrijeme ljetnog raspusta, međutim, današnje svečano otvaranje ove moderne škole je dokaz da se predanim radom i zajedničkim djelovanjem sve prepreke mogu savladati“ istakao je premijer TK Bego Gutić.

Prije presjecanja vrpce glavni imam MIZ Gračanica, Smajo ef. Mustafić, proučio je dovu.

Čast da presjeku vrpcu i svečano otvore školu imala su djeca šehida Stjepan Polja, nakon čega su prisutni sa oduševljenjem obišli i pogledali novoizgrađenu školu.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...

BOLAN IMA SAMO JEDNU ŽELJU, A ZDRAV IH IMA 1001! – PRIČA ONKOLOŠKOG PACIJENTA IZ TEŠNJA

Poštovana gospodo na vlasti, znam da vam u ovoj...

Asima Halilović: Trenerica, sutkinja, ali i uspješna studentica – kako spojiti streljaštvo i mašinstvo

Asima Halilović, mlada i uspješna sportistkinja iz Tešnja, može...