Druga debatna emisija: ”Mladi poručili da žele svoju priliku!”

/

Redakcija ZOS radija je realizirala i drugu debatnu emisiju u povodu Lokalnih izbora 2016. Tema druge emisije je bila ”Mladi i politika prema mladima”. U okviru emisije gostvali su Idham Kruško, ispred OO SDP Tešanj, Jasmin Kotorić ispred OO DF Tešanj, Adel Džanić i Admira Omerović ispred OO A-SDA Tešanj.

Bila je ovo prilika da mladi kandidati iznesu svoje mišljenje o položaju mladih na prostoru općine Tešanj.

Kako je tokom gostovanja Idham Kruško napomenuo potrebno je mladima dati više prostora u odlučivanju i obezbjediti im aktivnu ulogu u formiranju boljeg života na ovim prostorima.

Prisutni su se usaglasili oko mišljenja da je došlo vrijeme da na scenu dođu sposobni, a ne podobni a kako je poručio Jasmin Kotorić to će jedino biti moguće ukoliko mladi uzmu aktivnu ulogu u NVO, ali i politici.

Predstavnici OO A-SDA ističu kako i dalje ogroman problem predstavlja odlazak mladih sa prostora općine Tešanj koji nisu mogli dobiti priliku za pronalazak posla, te su prinuđeni trenutnim stanjem, napuštali općinu Tešanj.

Učesnici debatne emisije pozvali su mlade ljude da iskoriste svoje pravo 02. oktobra i da ne ignorišu izbore.

Slijedeća debatna emisija ZOS radija na programu je sutra 29.09.2016. godine od deset sati kada razgovaramo na temu “Privreda i lokalna politika”.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Da li znate da prilikom glasanja za općinska vijeća možete izabrati samo tri imena

Uoči lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, zakazanih za...

Zahida Binakaj: Hrabrost, inovacija i posvećenost zajednici

Zahida Binakaj, doktor farmaceutskih nauka i kandidatkinja na listi...

Hamza Hotić: Tešanj zaslužuje da bude jedno od regionalnih centara košarke

Hamza Hotić je dugogodišnji društveni i sportski radnik. Dugi...

Saopštenje za javnost: Poziv na odgovornost i konstruktivnu kampanju

Snaga naroda Tešanj uputila je saopštenje za javnost koje...