Počinju 23. sajam ZEPS i 13. ZEPS Intermetal sa više od 600 izlagača

/

Na lokalitetu Kamberovića Polje u Zenici od 4. do 8. oktobra bit će održan 23. generalni bh. sajam ZEPS 2016 i 13. ZEPS Intermetal na kojem će biti više od 600 izlagača iz cijelog svijeta.

Na konferenciji za novinare direktor Generalnog bh. sajma Vedad Šestić je izjavio kako će predstojeći sajam biti za oko 12 posto veći u odnosu na prošlogodišnji, kako po broju izlagača, tako i po izložbenoj površini.

Izlagači iz 27 zemalja svijeta izložit će svoju ponudu, a bit će nastavljeno i aktualiziranje tematike ekologije.

“Mi još dosta toga trebamo uraditi da budemo na boljem nivou i naredne godine. Treba raditi postepeno uz želju i pomoć svih Zeničana, ali i Kantona i Federacije BiH”, dodao je Šestić.

Sajam će otvoriti direktor Kakanj cementa Branimir Muidža, a tokom sajma bit će održani i okrugli stolovi sa aktuelnim tematikama tržišta.

U sklopu 23. generalnog sajma ZEPS bit će održan i 13. ZEPS Intermetal na kojem će se predstaviti lideri metalne industrije iz BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Njemačke, Austrije, Poljske i Švicarske.

“Metalni sektor je najjači u BiH i ovo je centralni poslovni događaj u BiH i zemljama regije. Ovogodišnji sajam bilježi rast od deset posto, a cilj nam je njegovu organizaciju vratiti u mjesec maj”, izjavio direktor ZEPS Intermetal Safet Haračić.

Najuspješnijim izlagačima ova dva sajma bit će dodijeljena i priznanja. Otvaranje sajma je zakazano za sutra u 11 sati, a u sklopu događaja bit će organizovana i noć ZEPS-a koju će uljepšati Amel Ćurić i Tamburaški sastav Zlatne žice.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Raport razotkriva: Glumac Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloljetnikom. Dobio godinu zatvora koju je otkupio

Nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je...

Doboj Jug među najrazvijenijim općinama u FBiH

Najrazvijenija općina u Federaciji BiH je Centar Sarajevo, a najnerazvijenija...

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...