GRAČANICA: ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA VIJEĆA UČENIKA

/

Jučer je u kabinetu općinskog načelnika Nusreta Helića održan sastanak sa predstavnicima Vijeća učenika iz Mješovite srednje škole i Gimnazije  „Dr. Mustafa Kamarić“ Gračanica.

Cilj sastanka je uspostavljanje novih, kvalitetnijih odnosa lokalne vlasti sa srednjoškolskom omladinom te prijedlog ideja za naredni period.

Predstavnici Vijeća učenika, upoznali su Načelnika Helića sa svojim problemima  te iznijeli nekoliko  ideja. Načelnik je podržao inicijative učenika te istakao da je i ovaj put otvoren za saradnju sa srednjoškolcima, te im pružio potpunu podršku za aktivnosti isplanirane za tekuću školsku 2016./2017. godinu.

Edina Sejdinović, predstavnica Vijeća učenika iz Mješovite srednje škole u izjavi za medije je kazala: „Mladi su spremni da rede, imamo volje i ideje da radimo na projektima te nam je bila neophodna  podrška lokalne vlasti. Želim da se zahvalim Načelniku što nam je pružio šansu da izrazimo svoje probleme i ideje“.

Jasmin Šerbečić, jedan od predstavnika Vijeća učenika Gimnazije „Dr. Mustafa Kamarić“ je rekao: „Gimnazija je spremana da zajedno sa  Općinom  i Mješovitom srednjom školom aktivno učestvuje u realizaciji svih projekata“.

Na kraju sastanka Načelnik je kazao: „Današnji sastanak je imao za cilj da sa vijećem učenika uspostavimo neposrednu saradnju te da im omugućimo efikasnije učestvovanje u projektima. Smatram da veliki broj mladi treba da bude aktivan učesnik u kreiranju društvenog  života na Općini. U skorije vrijeme ćemo zajedničkim snagama realizovati predložene projekte te se nadam da ćemo povećati sredstva za mlade i u Budžetu“.

opcina-gracanica.ba/zosradio.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...