Predstavnica CRS-a posjetila Općinu Maglaj

/

Sa ciljem da razgovara o novom projektu predstavnica Catholic Relief Services ( CRS-a ) Gordana Radić posjetila je Općinu Maglaj. U razgovoru sa Općinskim načelnikom Mirsadom Mahmutagićem i njegovim saradnicima Azrom Čakramom šeficom Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, opću upravu i društvene djelatnosti, te Bisernizom Gračić predstavnicom te Službe zaključili su dogovor oko realizacije projekta “Integrisana podrška raseljenih osoba i izbjeglica”. 

Catholic Relief Services ( CRS ) je preko donatora Odjela za populaciju, izbjeglice i migracije Vlade SAD-a radio novi projekat koji se odnosi na ekonomsku održivost korisnika Regionalnog stambenog projekta, koji traje do 30.septembra 2017. godine. Podržat će 9 korisnika koji se nalaze u općini Maglaj, a od mogućih 20 korisnika koji su aplicirali. Imat će podršku u vidu socio-ekonomske održivosti i to će se ogledati kroz poljoporivredu, pokretanje zanatsko-uslužne djelatnosti i pomoć pri zapošljavanju. Isključivo socijalna pomoć odnosit će se na školovanje, omogućavanje penzionih i zdravstvenih uslova i podrška uvezivanju staža.

Općinski načelnik Mirsad Mahmutagić je izuzetno zadovoljan što se kreće u realizaciju navedenog projekta, te ističe da postoji obostrana volja za dobrom i efikasnom saradnjom.

zosradio.ba/maglaj.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...