DOBOJ: Ilija Josipović zloupotrebom oštetio budžet Republike Srpske

/

Centar javne bezbjednosti Doboj, 30.11.2016. godine Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnio je dva izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv I.J. iz Doboja, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Zloupotreba ovlašćenja u privredi“ i krivično djelo „Skidanje ili povreda službenog pečata ili znaka“.

Prijavljeni I.J. je kao odgovorno lice u privrednom društvu „Josipović“ d.o.o. Doboj, u namjeri da navedenom subjektu privrednog poslovanja pribavi protivpravnu imovinsku korist, u periodu od maja 2014. do kraja juna 2016. godine vršio eksploataciju prirodnog šljunka i pijeska iz vodotoka rijeke Bosne na području grada Doboja koji je u navedenom periodu prodao domaćim kupcima u ukupnoj količini od 43.731,81 m3.

Prilikom sačinjavanja izvještaja o količinama eksploatisanog šljunka i pijeska Javnoj ustanovi „Vode Srpske“ Bijeljina I.J. je prijavio količinu eksploatisanog šljunka i pjeska u iznosu od 13.087,50 m3, dok razliku između ukupno prodatih i prijavljenih količina izvađenog šljunka i pijeska od 30.644,31 m3 nije prijavio, obračunao ni uplatio vodnu naknadu, a što je bio dužan prema Uredbi o načinu, postupku, rokovima obračunavanja, plaćanju i odgađanju plaćanja posebnih vodnih naknada.

Prijavljivanjem neistinitih podataka o količini izvađenog prirodnog šljunka i pijeska, I.J. je neistinito prikazao stanje i kretanje sredstava i rezultata poslovanja, te nije izvršio zakonsku obavezu plaćanja vodne naknade, čime je uskratio sredstva koja predstavljaju javni prihod Republike Srpske u ukupnom iznosu od 45.966,47 KM, odnosno za navedeni iznos oštetio budžet Republike Srpske a za privredno društvo „Josipović“ d.o.o. Doboj ostvario protivpravnu imovinsku korist.

Prijavljeni I.J. je kao odgovorno lice u pravnom licu „Josipović“ d.o.o. Doboj, postupajući u ime i za račun navedenog pravnog lica u toku 2014. godine, bez odgovarajuće dozvole izvodio radove na eksploataciji tehničkog građevinskog kamena na ležištu „Osojnica“, područje grada Doboja, zbog čega je Republička uprava za inspekcijske poslove 25.02.2014. godine naredila obustavu daljeg izvođenja radova. Prijavljeni je skinuo znak o zabrani rada i obavještenje kojim je navedeno da skidanje i povreda službenog znaka predstavlja krivično djelo i radnicima privrednog društva „Josipović“ d.o.o. Doboj dao nalog za dalje izvođenje radova koji su i pored zabrane vršeni do 03.09.2015. godine.

ZOS radio/Dobojski.info

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Načelnik Mirnes Tukić u posjeti privrednicima

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio je danas jednog od...

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...