TEŠANJ: Održano takmičenje polaznika mektepske nastave u streljaštvu

/

Danas je u Tešnju u Dvorani na musalli održano ekipno takmičenje u streljaštvu polaznika mektepske nastave. Učenici su se takmičili u gađanju vazdušnom puškom. Takmičenju su se odazvali polaznici mektepske nastave iz džemata: Jevadžije, Bobare, Vukovo, Raduša, Novo Selo, Dobropolje – Mekiš,Dolac – Kotlanice, Novi Miljnovci, Karadaglije-Koprivci-Oruče, Čaglići, Šije, Šije-Gornje polje, Lepenica, Mrkotić – Putešić, Miljnovci, Oraš Planje, Jablanica, Šareni mekteb, Šije-Donje polje, Piljužići, Kraševo, Džemilić Planje, Trepče, Tešanjka, Medakovo, Kalošević i Mračaj.

Svaki od ukupno 29 džemata predstavljala su po 3 takmičara, čije su se rezultati zbarajali kako bi se dobio ukupan broj bodova za džemate pojedinačno.

Takmičenje je održano u sklopu manifestacije obilježavanja 12. rebiu-l-evvela – rođenja Muhammeda a.s. koji se ove godine održava pod nazivom ”Salavat ti donosimo ja Resulallah”.

Cilj takmičenja jeste druženje djece i svakako promovisanje kvalitetnog provođenja vremena kroz sportske aktivnosti.

Ukupan poredak, i broj osvojenih bodova po džemati bit će poznat tokom naredne sedmice.

Belma Hasanbašić/zosradio

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Isplaćena pomoć učenicima za nabavku udžbenika

Općina Doboj Jug uplatila je iznos od 50,00 KM...

Šemsa Mujaković: Veliko interesovanje žena za Asocijaciju poslovnih žena BiH

Na 18. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, Šemsa Mujaković,...

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio firmu “METAL LAND”

Općinski načelnik Mirnes Tukić nedavno je posjetio firmu "METAL...

Jasne poruke Sajma u Tešnju: Cilj svih treba da bude jaka privreda

U organizaciji Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, danas je...