Amel Tuka ponovo podvrgnut doping kontroli IAAF-a

/

Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, danas je ponovo podvrgnut doping kontroli Svjetske atletske federacije (IAAF), prvi put u ovoj godini.

Tuki su u hotelu u Portugalu, gdje se nalazi na pripremama, doping kontrolori IAAF-a u 7 sati jutros uzeli uzorak krvi i urina.

U prošloj godini čak 12 puta testirali su ga kontrolori IAAF-a. Posljednju prošlogodišnju kontrolu imao je u decembru, nakon koje je Tuka izjavio ”kod mene su doping kontrolori uvijek dobrodošli”.

Atletski savez Bosne i Hercegovine (AS BiH) u 2016. godini uputio je žalbu IAAF-u zbog ”pretjeranih, učestalih doping kontrola” jednog od najboljih planetarnih trkača na 800 metara. 

zosradio/radiosarajevo

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Evo koliko koštaju najskuplji stan i kuća u BiH, ali i gdje su najjeftiniji stanovi na Balkanu!

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini stalno raste,...

Četrdeset zaposlenika UIO palo na ispitu općeg znanja, neki su premješteni na niže pozicije

Četrdeset od 127 radnika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne...

Vlada FBiH izdvojila 533.000 KM za podršku domaćinstvima pogođenim poplavama

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, svjesno izazova s...

Slijedi li kolaps energetskog sistema u Federaciji BiH?

 Energetski sistem u Federaciji BiH je u velikim problemima,...