AMBASADOR BIH U RUMUNIJI MILE VASIĆ POSJETIO DOBOJ

/

Gradnačelnik Doboja Obren Petrović sa saradnicima upriličio je prijem za ambasadora BiH u Rumuniji Mileta Vasića, a ovom prilikom razgovarano je o privlačenju rumunskih investitora i  bratimljenju sa nekim od gradova Rumunije.

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović zahvalio se ambasadoru BiH u Rumuniji na posjeti i zalaganjima da se pomogne privrednicima sa područja dobojske regije u pronalaženju rumunskih poslovnih partnera, te istakao da je dogovorena mogućnost bratimljenja sa određenim okruzima i gradovima u cilju razvoja kulturne saradnje, ali i privlačenja stranih investitora. „Ono što smo čuli danas jeste da je Rumunija zemlja razvoja i mogućnosti za  privrednu saradnju i naša je želja da strani investitori dođu u naš grad, zato vjerujem da ćemo u saradnji sa privrednom komorom uspjeti stvoriti uslove za njihova ulaganja, a sve u cilju pokretanja proizvodnje i otvaranja novih radnih mjesta“, naglasio je  Petrović. Ambasador BiH u Rumuniji Mile Vasić u svom izlaganju je istakao da je svrha posjete da se pomogne gradu Doboju, koji je, kako kaže, doživio veliku prirodnu katastrofu, u cilju bratimljenja i organizovanja poslovnih foruma, što će omogućiti kulturnu i privrednu saradnju dvije zemlje.

„U Rumuniji postoji mnogo investitora koji bi se mogli podstaći na investiranje u grad Doboj i   dogovorili smo se da bratimljenje bude jedan od uvoda onoga što slijedi, a to je održavanje poslovnih foruma koji bi imali za cilj zbližavanje privrednika BiH i Rumunije“, istakao je Vasić i dodao da podaci pokazuju da spoljnotrgovinska razmjena sa Rumunijom nije na zadovoljavajućem nivou s obzirom na potencijale koje ove dvije zemlje imaju.

Vasić je naglasio da Rumunija u Evropskoj uniji već drugu godinu bilježi najbrži privredni rast od 4.6 odsto, a da je nezaposlenost na izuzetno niskom nivou i iznosi 6,7 odsto, te da je na tržištu Rumumije prisutno 193 hiljade međunarodnih i domaćih kompanija, što predstavlja dovoljno prostora i mogućnosti za privrednike iz BiH.

zosradio.ba/doboj.gov.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...

BOLAN IMA SAMO JEDNU ŽELJU, A ZDRAV IH IMA 1001! – PRIČA ONKOLOŠKOG PACIJENTA IZ TEŠNJA

Poštovana gospodo na vlasti, znam da vam u ovoj...

Asima Halilović: Trenerica, sutkinja, ali i uspješna studentica – kako spojiti streljaštvo i mašinstvo

Asima Halilović, mlada i uspješna sportistkinja iz Tešnja, može...