Isplata penzija za mart počinje 5. aprila

/

Isplata penzija za mjesec mart počet će u srijedu 5. aprila 2017. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.
Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža penzija iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.
Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih branilaca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branilaca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.
Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00. 

(fzmiopio.ba)

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

BiH uskoro dobija jedan od najviših mostova u Europi

U sklopu ubrzanog ciklusa izgradnje strateškog infrastrukturnog projekta, koji...

U Federaciji Bosne i Hercegovine porast broja turista u odnosu na prošlu godinu

Ukupan broj dolazaka turista Federaciji BiH u martu 2024....

Za poticaje poljoprivredi dato 381 milion KM u tri godine, a proizvodnje stoje ili su pale

Za poticaje poljoprivredi u FBiH je od 2020. do...

Građani jedva sastavljaju kraj s krajem, hrana sve skuplja

Poskupljenja hrane u Bosni i Hercegovini evidentna su svakog...