CJB DOBOJ: Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja

/

Centar javne bezbjednosti Doboj, 01.04.2017. godine Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnio je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv J.S. iz Doboja zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Za prijavljenog J.S. postoji osnov sumnje da je u svojstvu predsjednika Upravnog odbora zajednice etažnih vlasnika u Doboju , u namjeri da sebi i dijelu etažnih vlasnika pribavi protivpravnu imovinsku korist, prekoračio granice svog ovlašćenja i suprotno Zakonu o održavavanju zgrada, bez odluke Upravnog odbora i bez saglasnosti svih stanara, sa izvođačem radova usmeno dogovorio a potom i odobrio isplatu na ime sanacije dijela krovnog pokrivača na dijelu stambene zgrade gdje stanuje prijavljeni i određeni dio etažnih vlasnika. Novčani iznos od 13.790,00 KM prijavljeni je isplatio iz zajedničkih sredstava za finansiranje i održavanje zgrade iako radovi na sanaciji krovnog pokrivača ne obuhvataju redovno i investiciono održavanje zajedničkih dijelova zgrade i za iste je potrebna saglasnost svih etažnih vlasnika. 

                                                                                                                                            Portparol

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Pobjeda Tešanj objavljuje javni oglas za prodaju putničkog i teretnog vozila

Na osnovu člana 122. Statuta „Pobjeda- d.d. Tešanj, Fabrika...

Stranka za BiH i DF se izjasnili: U Tešnju podržavaju kandidata za načelnika iz SDA

Kako još uvijek nezvanično saznajemo lokalni općinski odbori Stranke...

Učenici Mješovite srednje škole Tešanj ostvarili zapažene rezultate na Festivalu rada

Učenici Mješovite srednje škole Tešanj su učestvovali na petnaestom...