SBiH Tešanj organizovala javnu tribinu na temu ”Bosna od početka do danas”

/

Kako je i najavljeno ,povodom 21. godišnjice STRANKE ZA BOSNU I HERCEGOVINU, u organizaciji Stranke za BiH Tešanj održana je javna tribina sa temom : “Bosna od početka do danas”. Predavači su bili uvaženi i eminentni prof.doktor Suad Kurtćehajić, Mirsad Tokača direktor IDC (istraživačko dokumentacioni centara BiH) ,odnedavno obojica članovi SzaBIH i g-din Muhidin Alić predsjednik GO SzaBiH. Na dobro posjećenom skupu ,a zbog aktuelnosti i važnosti teme, tribina je nadišla samo stranački karakter tako da su tribini prisustvovali i prepoznatljivi i uvaženi posjetioci iz javnog ,privrednog, medijskog i političkog miljea Tešnja, Usore, Maglaja i Zenice… ,a koji nisu pripadnici SzaBiH. Povodom 21- godišnjice SBiH uručene su prigodne zahvalnice za dugogodišnji predan rad zaslužnim članovima – veteranima SBiH Tešanj kao i predstavnicima privrednika i osoba iz javnog života koji dijele zajedničku ideju BiH i u ostvarenju te ideje daju konkretan doprinos. 

Zaključak tribine: Moglo bi se izvući više zaključaka ali jedan se posebno ističe: “Ne škode,čak su i poželjna nacionalna ,stranačka i druga jedinstva sve dok nisu nauštrb JEDINSTVA BOSNE I HERCEGOVINE . Kroz nekoliko crtica ,fragmenata, dijelova i paralela burne povijesti Bosne , uvaženi predavači to su itekako prezentovali. Zato danas ,više nego ikad , poučeni istorijom davnom i skorašnjom : VRIJEME JE ZA “PROBOJ” -PROBOSANSKO JEDINSTVO.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Isplaćena pomoć učenicima za nabavku udžbenika

Općina Doboj Jug uplatila je iznos od 50,00 KM...

Šemsa Mujaković: Veliko interesovanje žena za Asocijaciju poslovnih žena BiH

Na 18. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, Šemsa Mujaković,...

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio firmu “METAL LAND”

Općinski načelnik Mirnes Tukić nedavno je posjetio firmu "METAL...

Jasne poruke Sajma u Tešnju: Cilj svih treba da bude jaka privreda

U organizaciji Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, danas je...