ODRŽANA DRUGA SJENDICA EKONOMSKO-SOCIJALNOG VIJEĆA ZA PODRUČJE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

/

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona održana je druga sjednica Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Zeničko-dobojskog kantona. Na sjednici je u skladu sa usvojenim dnevnim redom razmatran Nacrt Zakona o štrajku (federalnog) radi upućivanja mišljenja na predloženi tekst u skupštinsku proceduru.

Nakon iscrpne rasprave o predloženom tekstu Nacrta zakona o štrajku socijalni partneri su dali svoje primjedbe, te je Ekonomsko-socijalno vijeće jednoglasno donijelo zaključak da resorno Ministarstvo na osnovu stavova zauzetih na drugoj sjednici sačini mišljenje koje će uputiti u skupštinsku proceduru.

zosradio.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ministar Sirovica u ime Vlade ZDK odao počast žrttvama zločina u Stupnom Dolu kod Vareša

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica, u...

Vlada Zeničko-dobojskog kantona doznačila sredstva za isplatu posljednje rate boračkih stipendija za akademsku 2023/2024. godinu

Vlada Zeničko-dobojskog kantona doznačila je gradovima i općinama sredstva...

Proizvodnju i konzumaciju hrane treba potpuno drukčije tretirati i organizovati

Institut za zdravlje i sigurnost hrane je danas, povodom...