Utakmica za život: Bosanci i Hercegovci Mimi Šahinpašiću je potrebna pomoć

/

Poznatom novinaru Mimi Šahinpašiću je ponovo potrebna pomoć dobrih ljudi Bosne i Hercegovine. Mimi je iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega, koji je operirao prije skoro 17 godina. 

Tu vijest je potvrdio i predsjednik Otvorene mreže Almir Čehajić Batko, koji je bio u posjeti kod Mime Šahinpašića na UKCS-u, na odjelu nefrologije.

Prema njegovim riječima, zdravstveno stanje Mime Šahinpašića je veoma teško. S veoma velikim vrijednostima uree i kreatinina je hitno smješten u bolnicu.

Prema onome što saznajemo, funkcija transplantiranog bubrega je totalno bila prestala. Djelatnici UKCS-u, na odjelu nefrologije, poduzeli su sve potrebne mjere i Mimi je ponovo uspostavljena funkcija bubrega dijaliznim putem.

Poslije nekoliko obavljenih dijaliza, Mimo se osjeća malo bolje, ali i spoznaja da poslije silne borbe za život i transplantacije od prije skoro 17 godina, njegova jedina mogućnost je retransplantacija bubrega.

Bosanci i Hercegovci, dragi sugrađani, i svi dobri ljudi, uključimo se svi da ponovo spasimo Mimi život.

upute-za-pomoc

zosradio.ba/avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Budimo humani: Pomozimo malom Darisu iz Tešnja

Apel pokrećemo za petogodišnjeg Darisa kojem je potrebna operacije...

Udružimo se Tešnjaci: Pomozimo Indiri!

Pozivamo vas da se pridružite apelu za pomoć našoj...

Ovo je Tešnjak koji treba našu pomoć- budimo humani kao i uvijek!

Prvi ciklus je uspješno urađen i uplaćena je prva...

Sabina iz Tešnja nema novac da kupi terapiju svojoj kćerki

Našoj redakciji se obratila majka djevojčice koja boluje od...