AC Food preuzeo proizvodnju branda “Tops“

/

AC Food d.o.o. iz Velike Kladuše članica AS GROUP preuzeo je proizvodnju Agrokomercovog branda “Tops”, jednog od najomiljenijih biskvita ikada proizvedenih u Bosni i Hercegovini.

Iz AC Food najavljuju daljnje unapređenje branda i povećanje njegove tržišne vrijednosti, prije svega inovacijama, novim kanalima distribucije i pojačanom promocijom. Preuzimanje proizvodnje podrazumijeva i ostanak svih radnika.

– Tops biskvit spada u red najboljih domaćih brandova u kategoriji biskvita. Naš cilj je da u sljedećih 12 mjeseci izbijemo na prvo mjesto na domaćem tržištu. Uvjereni smo da ćemo prije svega investicijama u još bolji kvalitet i dodatni angažman uspjeti u našim planovima. Također, u okviru unapređenja proizvodnje i povećanja kapaciteta imamo u planu dalji razvoj konditorskih proizvoda, kao i pokretanje programa čokolade – izjavio je Smail Korajlić, direktor AC Food.

Inače, AC Food je u martu kupio dio imovine Agrokomerca, u okviru javnog nadmetanja nepokretnosti, a radi se o pogonima za proizvodnju stočne hrane, preradu voća i povrća, kao i skladištima.

– Ranije smo najavili da su naše namjere pokretanje proizvodnje u Agrokomercu, zapošljavanje radnika i povratak na staze uspjeha jedne od najvećih prehrambenih kompanija na prostorima bivše Jugoslavije. Preuzimanjem proizvodnje branda Tops okončana je prva faza ovog projekta. Također, već smo započeli otkup jagoda od kooperanata, sa planiranim količinama u ovoj sezoni od oko 200 tona – dodao je Korajlić.

Proizvodnja “Topsa” preuzeta je sporazumom o prenosu poslova između AC Food d.o.o. Velika Kladuša i Gadžo Comerc d.o.o. firme koja je ranije obavljala ovaj posao, saopćeno je iz Uprave MCM.

zosradio.ba/faktor.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Stanovnika sve manje, a glasača sve više: Šta se krije iza ove statistike u BiH?

Šestog oktobra održavaju se lokalni izbori na kojima pravo...

Znate li koliko dugo morate čuvati dokaze o plaćenim računima u BiH?

Praksa pokazuje da se znalo događati da stanovnici čuvaju...

Što je koštalo 100, sada je 150 KM: “Cijene otišle u nebo”

Građani su konstantno na udaru poskupljenja hrana, što mnogim...