AFERA U DOBOJU – PRETRESEN STAN ODBORNIKA SNSD Gajići prijavljeni da su ucenjivali partijske kolege

/

Odbornik SNSD-a Danijel Gajić i njegova supruga Irena saslušani su u četvrtak u dobojskoj policiji, saznaje EuroBlic.

Iako to nisu zvanično potvrdili u CJB Doboj, od izvora bliskog policijskoj istrazi saznajemo da su Gajići osumnjičeni za ucenu i iznudu. Čitav slučaj su pre nekoliko meseci policiji prijavili Gajićevi partijski drugovi Srećko Rekanović, Vojislav Rađa i Dragan Kurtinović.

– Njima su na mobilini telefon počele dolaziti poruke u kojima im je prećeno iznošenjem njihovog „prljavog veša“ u javnost ako ne uplate nekoliko hiljada KM, navodi naš sagovornik.

Na meti se prvi našao potpredsednik Gradskog odbora SNSD-a u Doboju Dragan Kurtinović. On je poruke sa ucenama počeo dobijati na „Facebook“ mesindžeru 21. marta ove godine.

– Meni je to prvo izgledao smešno, ali brzo sam shvatio da je čitava priča veoma ozbiljna. Rečeno je da će na grupi Dnevna doza Doboja izaći priča kako sam ja nasilnik, priča Kurtinović.

Ukoliko želi da to spreči, od Kurtinovića je traženo 1.000 KM, ali je ta cifra ubrzo porasla na 5.000 KM. Kurtinović se već narednog dana zaputio u policiju i sve prijavio.

– Nakon par dana poruke su prestale dolaziti na mesindžer, ali je počela prepiska SMS porukama. Ja sam prihvatio igru i sve uredno prijavljivao policiji, kaže Kurtinović.

Od ucene nije bio pošteden ni Gajićev kolega iz skupštinskih klupa i potpredsednik GO SNSD Doboj Srećko Rekanović. Na društvenim mrežama su osvanula svedočanstva sa njegovim ocenama i srednje škole i priča kako je nasilnik i kako je osuđivan zbog ucenjivanja određenih ženskih osoba. On je izvadio uverenje o nekažnjavanju i poslao navedenim grupama, a ubrzo dobio i odgovor da probleme može rešiti ako pripremi nekoliko hiljada maraka za zaštitu. Sada od odgovornosti amnestira partijskog kolegu, i smatra da je svu zavrzlamu stvorila njegova suprugu Irenu.

– Doživljavam to kao šalu supruge jednog mog prijatelja, navodi Rekanović.

Ipak situacija nije baš tako bezazlena, jer od izvora bliskih istrazi saznajemo da je prilikom pretresa kod Gajića pronaćeno desetak kartica za mobilni i isto toliko uređaja. Navodno ima još adresa na koje su ucenjivačke poruke odlazile, ali su ih primaoci ignorisali i nisu prijavljivali policiji. Ukoliko se dokaže krivnja jedno od supružnika Gajić moglo bi se suočiti sa zatvorskom kaznom u trajanju do pet godina. Danijel Gajić javio se na mobilni telefon, ali nije želeo davati nikakve komentare.

Supruga prihvatila krivicu?

Svi prijavitelji su zadovoljni radom policije, koja je u relativno kratkom periodu pronašla „ucenjivače“. „Supruga će prihvatiti krivnju i time amnestirati muža, jer će se on po svoj prilici pojaviti kao privilegovani svedok i time izbeći sankciju“, saznajemo od izvora bliskog policijskoj istrazi.

zosradio.ba/dobojski.info

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Šahovski spektakl: Svečana završnica četvrtog maja u Tešnju

U subotu 04.maja održat će se posljednje kolo šahovskog...

Vlada ZDK odobrila 100.000 KM za poslovnu zonu u Tešnju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na sjednici kojom je predsjedavala premijerka...

OO Merhamet Doboj Jug počeo sa radom

Općinski načelnik Mirnes Tukić primio je danas u posjetu...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...