Tešanj: Prijem najboljih učenika osnovnih i srednjih škola

/

Danas je upriličen tradicionalni prijem najboljih učenika sa područja općine Tešanj. Riječ je o tradicionalnom prijemu Općinskog načelnika koji se svake godine održava za učenike generacije, učenike sa posebnom diplomom sa prosjekom 5,0 tokom cijelog školovanja, učenike koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima, kao i za direktore škola,
profesore i roditelje. 

Općinski načelnik Suad Huskić je prilikom obraćanja prisutnima uputio svoje čestitke kako učenicima i njihovim roditeljima tako i nastavnom osoblju., a čestitkama se u ime Općinskog Vijeća pridružio i Predsjedavajući OV Senad Subašić.

”To bude prilika da se upoznamo, da i Općina upozna te učenike, da im uputimo čestitke, da ih skromno i nagradimo i da pokažemo i roditeljima i nastavnicima i svima koji rade u obrazovanju, pa i svim građanima Tešnja i cijele BiH, da ukažemo ustvari na njihov rad, na njihove rezultate i pružimo nadu i priliku i drugim mladim ljudima.” – rekao je za ZOS radio Suad Huskić, općinski načelnik.

U gimnazija ”Musa Ćazim Ćatić” učenik generacije je Sadifa Ćeman, učenici sa posebnom diplomom su: Ajdin Bedak, Adna Ibrahimović, Mubera Hafizović, Said Hundur i Fatima Hafizović. Učenici koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima su: Šerif Hamzić ( II mjesto na kant.takmičenju – njemački jezik) i Sarah Kruško (III mjesto na kant.takmičenju – njemački jezik).

Sadifa Ćeman koja je proglašena za učenicu generacije ističe da nakon srednje škole ide na Internacionalni univerzitet u Sarajevu  gdje će studirati Elektrotehniku, te za ZOS radio pojašnjava da je za ovaj fakultet već dobila 100 % stipendiju od strane Univerziteta.

Učenik generacije ”Srednja tehnička škola” je Emina Kadušić. Učenici sa posebnom diplomom su  Elma Solo i Irma Hadžan, a Omer Sinanović (plasman na fed.takmičenje iz fizike) i Ajla Kurbašić (I mjesto na regionalnom takmičenju kao pojedinačni govornik) su učenici koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima.

Elma Davarović je  učenik generacije u ”Mješovitoj srednjoj školi” dok su učenici sa posebnom diplomom: Zehrija Husičić, Zenaida Hasaničević, Nadira Alkaz, Ernad Spahić, Raza Smajić, Edina Kurdić, Elma Hodžić, Hidajeta Jašarević, Alija Ramić, Adnana Mešić, Veldana Dedić, Amina Kadić, Ajla Ogrić, Šeherzada Djedović, Zejna Muminović, Nadina Ibrahimović. Učenici koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima su: Kenan Kotorić (IX Festival rada SŠ u BiH – I mjesto obrađivač metala rezanjem), Selmir Nedžibi i Ajdin Dubravac (V Međunarodno takmičenje Balkan Junior – I mjesto), Armina Mehinović (Međunarodni simpozij tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna – I mjesto iz konstruisanja,
dobitnik stipendije za studij) i Adelisa Hadžić (Međunarodni simpozij tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna – I mjesto iz praktične nastave, dobitnik profesionalnog šivaćeg stroja).

U OŠ ”Huso Hodžić” Tešanj učenik generacije je Ramiz Plančić a učenici sa posebnom diplomom su: Harun Đogić, Selma Halilović, Sanjin Kršić, Faris Muftić, Hana Balić, Amila Hadžismajlović, Selma Dizdarević, Lejla Hasak, Amila Hodžić, Adna Ibrahimović. Zapažene rezultate na takmičenju ostvarili su slijedeći učenici: Enida Šakota (I mj. na kant. I II. mj. na fed. takmičenju – šah) i Ajdin Salkičević (plasman i učešće na Evropskom juniorskom
prvenstvu u Bugarskoj).

Hana Balić, učenica OŠ ”Huso Hodžić” ističe da dobijanje posebne diplome za sve zaključenje petice tokom osnovnog obrazovanja joj znači puno jer je omogućava lakši upis u srednju školu, a isto razmišljaju i njeni vršnjaci koji već prave planove i šta upisati nakon srednje škole.

Ifeta Muslija je  učenik generacije u OŠ ”Mustafa Mulić” Šije, dok je  učenica sa posebnom diplomom Atifa Tukić.

U OŠ ”Džemal Bijedić” Miljanovci učenik generacije je Emina Lekić a učenici sa posebnom diplomom su: Nadira Starčević, Haris Ćeman, Adelisa Klepić, Hanifa Pilav. Učenici koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima su Emira Omerbašić (1. mj. Kantonalni nivo – šah) i Safija Ahmić (1.mj. Federalni nivo – šah)

Fatima Hadžikadunić je  učenica generacije u OŠ ”1. mart” Jelah a  učenici sa posebnom diplomom su: Matej Mandić, Dalila Alić, Amela Karahodžić, Dženita Mašić, Lejla Šabić, Asmir Hadžikadunić i Dino Kotorić.

Učenica generacije u OŠ ”9. septembar” Medakovo je Lejla Ljevaković dok je učenica sa posebnom diplomom Naida Hajrulahović. Zapažene rezultate na takmičenju ostvarili su slijedeći učenici: Muharem Hasanbašić (I mjesto na kantonalnom prvenstvu u šahu) i Lejla Kadušić (IV mjesto pojedinačno na državnom nivou iz islamske vjeronauke (I mj.ekipno))

U OŠ ”Rešad Kadić” Krndija učenica generacije je Dženeta Fazlić. Učenica sa posebnom diplomom je Lejla Fazlić, a zapažene rezultate na takmičenjima imale su:  Julia Džido (2. kategorija, 2. nagrada na fed.takmičenju – klavir) i Merima Halilović (3. kategorija, 3 nagrada na fed.takmičenje – klavir).

Ilhan Mehinović je učenik generacije u OŠ ”Kulin ban” Tešanjka a učenici sa posebnom diplomom su: Sumeja Muminović, Džejlana Ogrić i Muhamed Krkalić.

Učenica generacije u OŠ ”Gazi Ferhad-beg” Jablanica je Amina Halilović dok su učenici sa posebnom diplomom Asima Halilović i Džana Džanić.

Amina Unkić je učenica generacije u OŠ ”Abdulvehab Ilhamija” Kalošević

Na ovogodišnjem prijemu nagrađeno je ukupno 81 učenik. Fotografije možete pogledati na slijedećem linku.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...

BOLAN IMA SAMO JEDNU ŽELJU, A ZDRAV IH IMA 1001! – PRIČA ONKOLOŠKOG PACIJENTA IZ TEŠNJA

Poštovana gospodo na vlasti, znam da vam u ovoj...