Koteks obučava 30 radnika za potrebe novog pogona u Zavidovićima

/

Kako smo ranije izvještavali kompanija Koteks iz Tešnja na osnovu ukazanih potreba vrši proširenje svojih proizvodnih kapaciteta. Novi proizvodni pogon ove kompanije će biti smješten u Zavidovićima i prema poslovnim planovima trebao bi obezbjediti posao za oko 100 radnika. Proces otvaranja novog pogona se očekuje uskoro, jer menadžment ove kompanije radi na uređenju pogona. Osim navedenog ova kompanija će za svoje potreba izvršiti i obuku kandidata koji su uspješno prošli konkurs. Naime danas, je u Koteks-u održan posljednji pripremni sastanak predstavnika Mješovite srednje škole Tešanj i Koteks-a, vezanog za zajednički projekat obuke 30 radnika, od kojih je 29 iz Zavidovića i 1 iz Tešnja. 

Potvrđeno je da će obuka s teoretskim dijelom početi u ponedjeljak 17.07.2017. godine u Zavidovićima. 

Iz kompanije Koteks ističu da su radovi na uređenju proizvodnog pogona Koteks u Zavidovićima u toku, te je nabavljena i većina potrebne opreme, te je ovo zadnji vrlo važan dio priprema Koteks-ove proizvodnje na području Zavidovića.

zosradio.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Visoke cijene studija u BiH, roditelji se zadužuju da plate školarinu

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...

Raport razotkriva: Glumac Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloljetnikom. Dobio godinu zatvora koju je otkupio

Nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je...

Doboj Jug među najrazvijenijim općinama u FBiH

Najrazvijenija općina u Federaciji BiH je Centar Sarajevo, a najnerazvijenija...

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...